Sådan laver du et offentligt chatrum

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug ChatMaker (se Referencer). ChatMaker giver dig mulighed for at designe et chatrum fra bunden. Du kan vælge, hvor mange personer der kan besøge lokalet på et tidspunkt, vælg farve på rummet og meget mere. Når du er færdig med at oprette dit offentlige chatrum, vil ChatMaker give dig rummets HTML-kode, som du derefter kan indsætte i HTML-koden på dit eget websted.

2.

Brug Chatzy. Som ChatMaker giver Chatzy dig mulighed for at designe et chatrum på en måde, som du gerne vil. Når rummet er oprettet, har du to muligheder - du kan enten indsætte HTML-koden for chatrummet i HTML-koden på dit eget websted , eller du kan vælge at have Chatzy vært værelset, hvis du ikke har en hjemmeside. Du kan derefter udlevere URL'en til rummet, så venner kan deltage i det.

3.

Brug Meebo. Meebo giver dig mulighed for at vælge mellem nogle få grundlæggende skabeloner til det chatrum, du gerne vil oprette. Meebo giver dig ikke mulighed for at indsætte et værelse i HTML-koden på dit websted - dit værelse vil blive permanent hostet på Meebo-webstedet og bliver automatisk slettet, efter at den sidste person forlader lokalet efter en chatsession.

Et offentligt chatrum er et specialiseret rum, hvor folk fra hele verden kan komme sammen og sende tekstbaserede meddelelser til hinanden via internettet. Et offentligt chatrum kan være en god ting at føje til en personlig hjemmeside for at give besøgende mulighed for at interagere, eller det kan også være en god måde at chatte med mange venner på én gang. En række online-tjenester giver dig mulighed for at oprette offentlige chatrum, som du kan ringe til dig selv.