Sådan oprettes et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den indgående linje, der fører din internet-tjeneste til trådløse routerens LAN-port, og følg derefter producentens instruktioner for installationsvejledningen (disse varierer efter enhed).

2.

Klik på knappen 'Start' på den første computer (skrivebordet). Når menuen vises, højreklik på fanen Egenskaber. En anden menu åbnes. < /p>

3.

Vælg fanen, der siger 'Computer Name', og klik derefter på 'Change.' Giv computeren et hvilket som helst navn du vil have (vi kalder det Computer A). Skift arbejdsgruppenes navn til 'WG', og klik derefter på 'OK' -knappen.

4.

Gå tilbage til menuen Start, og åbn Kontrolpanel. Klik på 'Netværk og internetforbindelser', og klik derefter på 'Netværksforbindelser' i den næste menu. Dette giver dig en menu med to overskrifter: Internet Gateway og LAN eller High-Speed ​​Internet. Højreklik på 'Local Area Connection', og klik derefter på 'Properties' i rullemenuen, der vises.

5.

Sørg for at du er under fanen mærket 'Generelt', klik på 'Internet Protocol (TCP / IP) for at fremhæve det, og klik derefter på fanen Egenskaber.

6.

Sørg for at du er under Fanen 'Generelt', klik på knappen ved siden af ​​'Brug følgende IP-adresse:' og indtast følgende værdier:

IP-adresse: 192.168.0.1
Undernetmaske: 255.255. 255.0
Standard gateway: 192.168.0.2

Når du har gjort det, skal du klikke på 'OK' og lukke alle menuerne.

7.

Gå til den anden computer (den bærbare computer) og navngiv computeren Computer B (i stedet for Computer A). Skift arbejdsgruppen til 'WG' (dette skal være det samme for begge computere).

8.

Skift værdierne i Computer B for at bruge disse værdier:

IP-adresse: 192.168.0.2
Undernetmaske: 255.255.255.0
Standard gateway: 192.168.0.1

Klik på 'OK', når du er færdig. skal genkende hinanden. Hvis de ikke starter, skal de genstartes.

Lokale netværk (LAN) har vist sig at være et nyttigt redskab til at forbedre computerens muligheder for både hjemme- og forretningsbrugere. I et LAN er alle computere i en bygning forbundet til en central computer. I en virksomhed vil dette sandsynligvis være en mainframe, men i hjem og mindre virksomheder kan det være en bestemt computer. Dette gør det muligt at dele filer mellem alle computere, der er tilsluttet LAN, samt at alle computere i netværket kan bruge eksterne enheder (f.eks. Printere), der er tilsluttet netværket. I vores eksempel vil en computer i LAN være et skrivebord og en vil være en bærbar computer.