Enheder, der bruges i Opsætning af et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse netværk giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til internettet og flytte deres computer rundt i hjemmet uden at blive bundet af ledninger. At have et trådløst netværk er en flot luksus, men det skal installeres korrekt. Visse enheder skal installeres på et trådløst netværk, for at det fungerer korrekt. Selvom disse enheder er nødvendige, koster et trådløst netværk ikke meget mere end et kablet netværk, da et kablet netværk har brug for lignende enheder.

Modem

Der kræves et modem og en bredbåndsforbindelse til internettet, hvis du vil kunne adgang til internettet. Et modem leveres typisk af din internetudbyder (Internet Service Provider), når du abonnerer på bredbåndsinternet, og det er nødvendigt for både kabel og DSL internet service. Modemet gør det muligt for din computer at kommunikere med internetudbyderens servere og overføre data frem og tilbage. Modemet tilsluttes telefon eller kabelstik i væggen for at modtage internetdata og også tilsluttes den trådløse router via et Ethernet-kabel. Internetadgang distribueres derefter til computere på dit netværk af den trådløse router.

Trådløs router

Der kræves en trådløs router til at sende et trådløst signal og tillade computere og andre trådløse enheder på netværket at kommunikere med hinanden. I stedet for at forbinde til hver computer med et kabel, kommunikerer trådløse routere ved at sende og modtage trådløse signaler. Routeren skal placeres på et sted, der giver det bedste udvalg og signalstyrke. Mure og metalgenstande vil reducere signalstyrken og skabe tilslutning Det er vigtigt at installere den trådløse router korrekt og oprette et login-kodeord. Hvis routeren ikke er beskyttet med adgangskode, vil enhver, der modtager signalet, ønske Jeg kan få adgang til dit netværk.

Trådløs adapter

En trådløs adapter gør det muligt for computeren eller en anden enhed at kommunikere med den trådløse router og oprette forbindelse til netværket. Enhver enhed, som du vil have brug for det trådløse netværk, skal have en trådløs adapter installeret. Mange bærbare computere leveres med trådløse adaptere, der allerede er installeret, men for de computere, der ikke har en, skal man købe og installere. Der findes forskellige typer adaptere, der kan installeres. USB-adaptere er små og kan tilsluttes direkte til USB-port på computerens yderside. PCI-adaptere er større og skal installeres direkte til bundkortet inde i computerens tilfælde.