Fem hovedudfordringer af informationsteknologi i det moderne samfund

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Da informationsteknologien fortsætter med at vokse og udvikle sig, bliver dens fordele og udfordringer også mere imponerende. Social networking sites giver mulighed for kontakt, men også truer tab af privatlivets fred. Sammenkoblede økonomiske strukturer muliggør en mere effektiv handel, men gør økonomier mere sårbare overfor dominolignende sammenbrud. IT-medarbejdere kæmper for at løse disse udfordringer, samtidig med at de teknologiske fordele maksimeres.

Hacking and Terrorism

Den mest dramatiske udfordring med informationsteknologi er truslen om ondsindet angreb. Den gennemsigtighed, der er mulig via internetforbindelser, gør det muligt for kendte hackere at få adgang til private rum og omgå mange firewalls og sikkerhedssystemer. Dette indebærer risici som tyveri af privat information, hackere, der udgør falske identiteter, ødelæggelse af hjemmesider og manipulering af klassificerede dokumenter, både corporate og governmental. Hackere og sikkerhedseksperter spiller et eskalerende spil med kat og mus, hver side skaber konstant nye måder at folde den anden på.

Information Overload

Som mennesker har vi udviklet sig for at søge maksimal information om vores miljø. I en naturlig situation er dette en god strategi, da al information er relevant. I en indstilling domineret af næsten ubegrænset internetinformation, kan denne adfærd føre til mental træthed, stress og overbelastning. Sårbare personer, dem, der arbejder under illusionen, at deres sind er i stand til at indtage alt, der er tilgængeligt, risikerer at overvældende sig med information, meget af det ikke relevant for deres mål.

E-Affald

hardware, der muliggør informationsteknologi, bliver en stadig mere alvorlig miljøtrussel. Millioner af computere, skærme, printere og periferiudstyr bortskaffes hvert år, mange af dem på uansvarlige og affaldsmæssige måder. Meget af det e-affald, der produceres i de rigere lande i Vesten, eksporteres til fattigere lande, hvor det demonteres for hånd og genanvendes, og ofte udsætter arbejdstagere for skadelige mængder kviksølv og andre toksiner.

Dårlig sundhed og fedme < / h2> For det meste af menneskets historie blev en vis procentdel af tiden brugt i fysisk indsats med det formål at opfylde livets grundlæggende behov. I dag er mange af de mere privilegerede folk i verden i stand til at imødekomme deres behov gennem manipulation af informationsteknologi , hvorimod behovet for fysisk anstrengelse undgås, mens undslippe fra udmattende slid er helt sikkert en god ting, at gå for langt i den anden retning kan føre til fedme, muskelstyrkenes atrofi og generel dårlig sundhed ved manglende motion.

Sårbarhed af sammenkoblede systemer

Specielt inden for økonomi bliver systemer mere sårbare, da de bliver mere sammenkoblede. Det er en grundlæggende forudsætning for økologi, at 'mangfoldighed er lig med stabilitet', og det samme gælder for information n systemer. Da det globale internet bliver stadig mere monolitisk, øges risikoen for global sammenbrud. Før vores computeralder var de nationale økonomier sårbare over for hinanden i en grad, men var isoleret efter tiden i handel og en høj grad af indenlandsk økonomisk aktivitet (handel inden for et land). Den globale økonomi fører til højere levestandard, ledsaget af øget risikoniveau.