Sådan installeres Windows Server 2003 Standard

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt Windows 2003-cd'en i computerens drev og genstart maskinen. Computeren starter med en blå skærm. Tryk på F8 for at acceptere licensen. Vælg den partition, som du vil installere softwaren på. For de fleste brugere er dette 'C' -drevet. Installationsproceduren kopierer over nødvendige filer til harddisken og genstarter automatisk til en grafisk grænseflade for resten af ​​installationsprocessen.

2.

Indstil computerens regionale indstillinger og Klik på 'Næste'. Næste skærm beder dig om det navn og den organisation, som softwaren er licenseret til. Indtast disse oplysninger og klik på 'Næste'. Indtast din Windows 2003-licensnøgle, som findes på cd-pakken. Klik på 'Næste'. '

3.

Indtast administratoradgangskoden. Administratorkontoen er den vigtigste privilegerede konto, der kan redigere en af ​​computerens indstillinger. Opret en sikker adgangskode, og klik på' Næste '.

4. Indtast dato og klokkeslæt for systemet og klik på 'Næste'. Den sidste skærm konfigurerer netværksindstillingerne. Indtast et navn på computeren, hvilket er navnet set på netværket, når brugerne gennemsøger servere. Klik på 'Næste'.

5.

Klik på 'Genstart' for at genstarte maskinen. Næste gang systemet starter, bringer det dig til en Windo ws 2003 login prompt. Indtast administratorens brugernavn og kodeord for at logge ind på Windows 2003.

Windows 2003 giver domæneadministratorer en serverarkitektur til lokale netværk. Windows 2003 indeholder Internet Information Services (IIS), Active Directory (AD) og anden netværkssoftware, der anvendes i små til store forretningsdomeinmiljøer. Installationen til Windows 2003 ligner den for andre Windows-operativsystemer. Installations-cd'en er en bootbar enhed, og processen starter så snart du starter maskinen.