Sådan opretter du et navnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut huben til internetgatewayen ved at tilslutte den ene ende af ethernetkablet til 'WAN' slot og den anden ende i modemet eller routeren, der leverer din internetforbindelse.

2.

Tilslut din første netværksenhed til spalten '1' på navet ved hjælp af et andet ethernet-kabel.

3.

Gentag trin 2 for alle andre enheder, der skal tilsluttes navet.

4.

Sæt strømkablet i navet og sæt det i stikkontakten. Dine enheder forbinder til navet og konfigureres automatisk.

Tips og advarsler

  • Hubs er meget enkle enheder. De sender alle de data, de modtager, til alle enheder, der er tilsluttet dem. Selvom dette kan være nyttigt til mange netværksprogrammeringsformål, er der en sikkerhedsrisiko, hvis du ikke stoler på de andre computere, der er forbundet til navet. For eksempel kan en bruger, der kører et netværksdiagnostisk værktøj som et Wireshark, se alle adgangskoder eller data, der overføres på netværket.
  • Hubs er ekstremt enkle netværksenheder, der ikke udfører avancerede funktioner, men er meget enkle at bruge og konfigurere. Selv om mange netværksadministratorer er genert væk fra brugen af ​​hubs på grund af sikkerhedsrisici, har hubber et meget specifikt formål og er det rigtige valg for mange brugere. Ved at bruge en hub kan du dele din internetforbindelse med så mange computere, som er tilsluttet enheden.