Sådan opsættes en Microsoft VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn programmet 'Routing and Remote Access' ved at vælge menuerne 'Start', 'Alle programmer' og 'Administrative værktøjer' for at se og vælge programikonet.

2.

Vælg webservernavnet fra den tilgængelige liste for at konfigurere til VPN-adgang. Servernavnet er den webserver, som netværksadministratoren leverer til dig på dit arbejde eller i skolen. Vælg menuen 'Konfigurer og aktiver router og fjernadgang', efterfulgt af menuen 'Næste'.

3.

Vælg 'Virtual Private Network' efterfulgt af 'Next 'menuknap. Vælg menuen 'Alle tilgængelige protokoller er på denne liste', og derefter 'Næste'.

4.

Vælg den netværksforbindelse, der bruges til at forbinde computeren til Internettet efterfulgt af menuen 'Automatisk' tildele IP-adresser for at tillade DHCP-protokollen at tildele IP-adressen dynamisk.

5.

Vælg 'Nej' serveren skal bruge 'RADIUS' efterfulgt af menuknapperne 'Næste' og 'Afslut'. Vis menuen Egenskaber i menuen 'Porte' ved at højreklikke på ikonet for at få vist menupunktet.

6.

Vælg 'WAN Miniport (PPTP) enhed' menuen valg efterfulgt af 'Konfigurer' og 'OK' for at afslutte installation og konfiguration af Microsoft Server VPN-tjenester.

Et virtuelt privat netværk (VPN) giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et forretnings- eller andet privat netværk fra dit hjem eller på vejen. Microsoft indeholder VPN-software i sine webserverprogrammer, så det kan bruges til at tillade fjernadgang afhængigt af organisationens krav. Ved at inkorporere en VPN i netværket behøver medarbejdere eller studerende ikke være på stedet for at gøre brug af organisationsressourcer.