Historien om computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Før computere

Flere opfindelser gik forud for fremkomsten af ​​computernetværk og banede vejen for deres eventuelle succes. Alexander Graham Bells telefon, der blev demonstreret i 1876, gav grunden til netværksforbindelser, og Thomas Edisons arbejde med elektricitet i slutningen af ​​det 19. århundrede gav os den strukturelle ramme for fremtidig computerteknologi.

Leonard Kleinrock

Måske som integreret i dannelsen af ​​computernetværk som en mand, Leonard Kleinrock, en MIT-professor, introducerede begrebet computerpakkeomskiftning i 1961 og foreslå muligheden for ikke-kredsløbsbaserede computernetværk. Kleinrock gennemførte adskillige første forsøg for at bekræfte muligheden for hans teori.

ARPANET

i 1966 foreslog Kleinrock og hans medarbejdere hos MIT en plan for, hvad der ville blive ARPANET, det første fjerncomputernetværk. Den første forbindelse blev lavet mellem UCLA og Stanford i 1969, med andre noder følgende. ARPANET voksede i flere år før sin første offentlige demonstration i 1972.

Første Email

Andre gennembrud i netværk fandt sted i løbet af ARPANETs tidlige stadier, herunder fødslen af ​​e-mail. Ray Tomlinson sendte den første postbesked i 1970 , og integrationen af ​​e-mail til ARPANET fandt sted i 1973.

TCP / IP

Et papir udgivet af Bob Kahn og Vint Cerf i 1974 gav ARPANET den teknologi, som den havde brug for at sprede sig ud over sine første faser: Transfer Control Protocol, eller TCP. Denne protokol tillod computere og netværk af forskellige sorter at forbinde til hinanden for første gang. Protokollen blev implementeret i 1983, et år, der også markerede opdelingen af ​​ARPANET i det militærstyrede MILNET og et civilt netværk.

Udbredt vedtagelse

I løbet af 1970'erne og 80'erne voksede ARPANET ind i det, som vi nu genkender som internettet, og computernetværk blev mere komplekst. Andre udviklinger, såsom introduktionen af ​​World Wide Web-standard i 1991, og det frigivelse af Netscape Navigator 1.0 i 1994 hjalp computernetværk til at blive lettere at bruge og mere tilgængelig. Historien om computernetværk og internettet spænder ikke kun årtierne med computerudvikling, men århundredet af kommunikationsteknologi forud for det. Fra små teoretiske rødder er computernetværk vokset til at danne en dominerende kraft i moderne kommunikation og medier.