Sådan bruger du BitTorrent-software

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en torrentfil fra internettet. En torrent er ikke den fil, du forsøger at downloade i sig selv, men er snarere en samling instruktioner, der gør det muligt for din BitTorrent-klient at downloade den fil, du forsøger at opnå. Juridiske torrentfiler findes på websteder som Mininova.org, Demonoid.com og BitTorrent.com (se Ressourcer). Søg efter en torrent enten efter navn, kategori eller genre (i tilfælde af medier). Besøg torrentens side på hvilket websted du bruger og klik på linket 'Download' for at downloade torrentfilen til din harddisk. Torrenter er typisk kun få kilobytes i størrelse.

2.

Åbn din BitTorrent 'klient.' Klienten er det program, du downloadede og installerede, som giver dig mulighed for at bruge BitTorrent-teknologi. UTorrent, Azureus og BitComet er tre eksempler på de mange BitTorrent-klienter til rådighed. Når du har downloadet og installeret en klient på din computer, kan du åbne den ved at vælge den fra menuen 'Start'.

3.

Klik på 'Fil' i din BitTorrent klient.

4.

Klik på 'Åbn' eller 'Tilføj Torrent' (afhængigt af det program du bruger). Brug denne boks til at vælge og åbne torrentfilen, du downloadede i trin 1. Når du har åbnet, begynder din Torrent-fil straks at downloade på din computer.

5.

Spor download Fremskridt i din torrent-fil i BitTorrent-klientvinduet. Når downloaden når 100\%, downloades filen og udfyldes på din computer. Du kan nu dobbeltklikke på noteringen for filen i hoved torrentvinduet for at få adgang til den udfyldte fil på din computer.

Selv om teknologien har udviklet et stigma gennem årene, er det vigtigt at huske, at BitTorrent-software ikke er ulovlig. BitTorrent er faktisk en bekvem og hurtig måde for to eller flere brugere at dele filer. Det eneste ulovlige aspekt ved BitTorrent-brug er deling af ophavsretligt beskyttet materiale. Så længe du ikke deltager i denne praksis, gør du ikke noget galt ved at bruge softwaren.