Sådan bruges en gammel pc som en firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et andet netværkskort i den gamle computer i et gratis PCI-kortspor. Den gamle computer skal have to netværkskort, en harddisk med en kapacitet på mindst 300 MB og et fungerende cd-rom-drev installeret.

2.

Hent den nyeste IPCop ISO-fil på arbejdsstationscomputeren (se Ressourcer). Brug cd-brænder software til at brænde ISO på en tom cd-rom-disk, der opretter en IPCop boot disk.

3.

Indsæt IPCop CD'en i den gamle computer og start den computer til cd'en. Dette kan kræve, at du ændrer opstartssekvensen i system BIOS. Den første skærm, du vil se efter opstart på cd'en, er en advarsel om, at alle dataene på den gamle computer slettes, hvis du vælger at installere IPCop. Tryk på 'Enter' -tasten ved 'boot:' for at fortsætte.

4.

Vælg dit foretrukne sprog til installation af IPCop og tryk på 'Enter' -tasten. Vælg 'CD-ROM' som installationskilde og tryk på 'Enter' -tasten. Tryk på 'Enter' for at bekræfte partitionen og installationen af ​​programfiler. Vælg 'Spring over' og tryk 'Enter'.

5.

Vælg 'Probe' og tryk 'Enter' for at registrere dit netværkskort. Indtast IP-adressen '192.168.1.1' i 'Grøn' interface og tryk på 'OK'. IPCop-disken udløses. Fjern disken fra cd-drevbakken, og tryk på 'OK' -knappen.

6.

Vælg tastaturlayout og tidszone. Lad værtsnavnet indstilles til 'ipcop' og domænenavnet er sat til 'localdomain'. Tryk på tasten 'Tab' for at deaktivere ISDN og tryk på 'Enter' -tasten. Vælg 'Netværkskonfigurationstype', rul ned for at vælge 'Grøn + Rød', tryk på 'Tab' for at fremhæve 'OK' og tryk 'Enter'.

7.

Vælg ' Drivers and Card Assignments 'og tryk på' Enter 'tasten. Vælg 'Probe' for at registrere det 'Røde' netværkskort og tildele et kort til det 'Røde' netværkskort. Tryk på 'Tab' for at fremhæve 'OK' og tryk 'Enter'. Vælg 'Adresseindstillinger' og tryk 'Enter'. Vælg 'Rød' og tryk på 'Enter' -tasten. Brug mellemrumstasten til at vælge 'DHCP', vælg 'OK' og tryk 'Enter'. Vælg 'Udført' og tryk på 'Enter'.

Tryk på mellemrumstasten på DHCP-siden for at aktivere DHCP og indtast '192.168.0.10' som start IP-adresseinterval. Indtast '192.168.0.30' som det endelige IP-adresseområde. Indtast adgangskoder til root-brugeren, admin-brugeren og backupbrugeren. Tryk på 'OK' for at genstarte.

9.

Slut netværkskabelet fra DSL-modemet til netværkskortet i den gamle computer, der blev betegnet som 'Rød' under installationen behandle. Tilslut netværkskablet, der fører fra netværksafbryderen eller direkte fra netværkskortet på din arbejdsstationscomputer (afhængigt af din netværkskonfiguration) til det andet (grønne) netværkskort i den gamle computer.

10.

Åbn en webbrowser på din arbejdsstationscomputer og skriv '192.168.1.1:81' i adresselinjen. Log ind som 'admin' med den adgangskode, du har oprettet. Du skal se IPCop hjemmeside. Herfra kan du indstille firewallets sikkerhedsindstillinger eller aktivere / deaktivere proxyindstillingerne i området 'Services u0026 gt; Proxy'.

11.

Kontroller internetforbindelsen fra computere på netværket, og sørg for at de kan browse internettet og sende / modtage e-mail. IPCop-indstillingerne skal muligvis tilpasses afhængigt af din netværkskonfiguration. Hvis alle computere på netværket har adgang til internettet, er IPCop blevet installeret, og din gamle computer er nu en fungerende firewall.

Tips og advarsler

  • Foretag kun ændringer i firewallindstillingerne ved at få adgang til webgrænsefladen til IPCop fra en computer på netværket.
  • Når IPCop er konfigureret, kan du fjerne skærmen, tastaturet og musen. IPCop kan køres som en 'hovedløs server'.
  • Afslut ikke IPCop-computeren, medmindre det er absolut nødvendigt, og kun ved at navigere til siden Systemudkobling.
  • En firewall er en vigtig sikkerhedskomponent, der blokerer for uautoriseret adgang fra et netværk uden at tillade autoriseret kommunikation at fortsætte. Formålet er at beskytte servere og arbejdsstationer på netværket fra at blive ramt af hacking. En firewall kan være et softwareprogram, en række programmer, hardwareenhed eller en computer konfigureret til at overvåge indgående og udgående netværksaktivitet. Hvis du ikke vil bruge penge på at købe en firewall, kan du konvertere en gammel computer til en ved at installere en gratis, open source software kaldet IPCop.