Sådan bruges to computere på DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem den bedste routing konfiguration til dine behov og budget. Normalt den billigste løsning er en kablet router, der er forbundet til de to computere via ethernetkabler. Men det er kun praktisk, hvis de to computere er i samme rum, og hvis du ikke har noget imod kablerne. Trådløse routere har tendens til at være mere praktisk til computere, der er i separate lokaler. Denne mulighed kan dog være dyrere, især hvis computerne har ikke indbyggede trådløse modtagere.

2.

Køb det nødvendige udstyr. Hvis du vil have en kablet forbindelse, skal du bruge en kablet router og to ethernetkabler. Hvis du vil have en trådløs forbindelse, skal du bruge en trådløs router og trådløse modtagere (medmindre computeren allerede har modtagere indbygget). Du kan finde det nødvendige udstyr på de fleste store elektronik- og kontorbutikker.

3.

Følg de instruktioner, der følger med routeren og de trådløse modtagere (hvis det er relevant) for at oprette netværket. Hvis du bruger en kablet router, skal du sandsynligvis kun slutte det til DSL modemet og de to computere. Hvis du går trådløst, og du har købt trådløse modtagere, skal du installere deres d floder og tilslut dem til computeren, før du opretter den trådløse router.

4.

Opret forbindelse til det trådløse netværk - hvis du bruger en - ved at højreklikke på det trådløse netværksikon i systembakken, og følg vejledningen på skærmen for at oprette forbindelse. Hvis du bruger Mac OS X, skal du navigere til Apple u0026 gt; Systemindstillinger u0026 gt; Netværk. Klik på 'AirPort' og derefter 'Configure', som giver dig adgang til de trådløse netværksindstillinger.

Tips og advarsler

  • Hvis en af ​​computere er uden for det trådløse netværk, kan du købe en trådløs rækkevidde og placere den halvvejs mellem den trådløse router og computeren uden for rækkevidde.
  • Når du opretter en trådløs router, skal du sørge for adgangskodebeskytte den. Hvis det er muligt, brug WPA-kryptering, da det er meget sikkert. Ellers skal du bruge WEP.
  • De fleste Digital Subscriber Line (DSL) modemer har kun en internetudgang, typisk en Ethernet-forbindelse. For at forbinde mere end en computer til internettet med samme DSL-linje skal du oprette et netværk, hvor hver computer er tilsluttet en router. Der er forskellige typer routere og tilhørende tilbehør, så du skal først bestemme hvilken konfiguration der er hensigtsmæssigt og derefter oprette netværket. Når du er færdig, vil du kunne bruge to eller flere computere med en enkelt DSL-linje.