Sådan får du en computer til at køre hurtigere ved hjælp af opkald

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Ring til dit telefonselskab og bede om en separat telefonlinje, der udelukkende skal bruges til opkald til internettet. Kontrakt for en hurtigopkaldsforbindelse, der koster ca. $5 til $10 ekstra pr. Måned, men er hurtigere end almindelig opkaldsforbindelse. Tilføj ikke en anden telefon, fax eller noget andet til denne telefonlinje. Brug det udelukkende til internetadgang.

2.

Kontroller dit interne modem. Hvis dit modem er et par år, kan du få fordel af et nyt internt modem. Køb et eksternt USB-modem, hvis du bruger en bærbar computer. Dette har en forbindelse, der passer ind i USB-porten på computeren og en anden, der har en port til en telefonkabelforbindelse.

Køb og installer et PCI V.90 56K modem til et skrivebord. Sluk for og tag stikket ud af computeren. Installer dette modem ved at skrue af computerens sideplade og glide det tilbage. Indsæt kortet i en tom PCI slot. Tryk let på kortet for at sikre en god pasform til stifterne. Hold kortet på plads ved at bruge skruen, der følger med kortet, og fastgør den på bagsiden af ​​pc'en. Udskift sidepanelet og tænd for computeren for at lade driverne blive registreret. Indsæt driver-cd'en, der fulgte med modemet, hvis driverne ikke registreres automatisk. Følg anvisningerne på skærmen.

3.

Brug den hurtigste browser mulig. Prøv forskellige browsere for at se, hvilke funktioner der er hurtigste med din forbindelse. Internet Explorer, Mozilla Firefox og Opera er blot et par, du kan prøve.

4.

Brug en webbaseret e-mail-server som Yahoo eller MSN. Programmer som Outlook Express nedsætter en allerede langsom internetforbindelse.

5.

Vælg 'Start' og derefter 'Kontrolpanel' og vælg 'Internetindstillinger'. Vælg 'Avanceret faneblad' i vinduet, der vises. Fra rullemenuen skal du se efter 'Multimedia'. Fjern markeringen i afkrydsningsfelterne 'Afspil videoer', 'Vis billeder' og 'Afspil lyde'. Dette vil holde tidskrævende grafik fra at spille på dine internetsider.

6.

Rens computeren og opbevar midlertidige internetfiler til et minimum. Klik på 'Start' og find 'Alle programmer', 'Systemværktøjer' og flyt derefter markøren ned til 'Diskoprydning.' Tjek alle felterne og klik på 'Ja'. Vent til filerne bliver smidt ud. Hold din anti-virus opdateret hele tiden, og hvis du får en virus, skal du køre det antivirale program, når du ikke er forbundet til internettet.

I nogle landdistrikter og endda byområder er det umuligt at få en DSL- eller kabel-internetforbindelse. Medmindre du vælger et dyrt internet satellitsystem, skal du bruge en opkaldsforbindelse. Hvis dette er tilfældet, kan du hjælpe din computer til at køre hurtigere, mens du bruger opkald.