Sådan opretter du et virksomhedsnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Netværkskortinstallation

1.

Bestem, hvilke computere der skal bruges et netværkskort installeret ved at tjekke brugervejledningen, der fulgte med hver computer. Dette kan også gøres ved visuelt at inspicere hver computer. Mange computere leveres med en indbygget RJ45 netværksport, som ofte er placeret bag på computeren. Disse porte ligner oversize telefonstik. Når de kommer indbygget, indeholder producenten normalt en vis visuel indikator for at skelne mellem et modem og en netværksport.

2.

Sluk for og afbryd alle stikkene fra hver computer, Bemærk, hvor hvert kabel blev tilsluttet på hver computer. Der bør ikke være nogen kabler eller enheder, der er tilsluttet computeren, før de fortsætter.

3.

Åbn sagen på enhver computer, der ikke allerede har en netværksport. Du kan få brug for computerværktøjssættet til dette. Der er ingen fremstillingsstandarder til sikring af tilfælde, så kontakt din brugsanvisning for detaljerede instruktioner.

4.

Se efter en åben PCI-port på bundkortet. PCI-porte er typisk arrangeret langs bagsiden af ​​computeren. Hvis du ikke kan afgøre, om der er ledige PCI-porte, skal du læse computerens brugervejledning. Når en tilgængelig port er fundet, skal du justere netværkskortet midlertidigt med PCI-porten, så netværksporten på kortet vender mod bagsiden af ​​computeren. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, om der er en aftagelig PCI-plade på computerens kasse. Hvis der er en, fjern den nu. Når du er færdig, skal du installere netværkskortet i henhold til producentens anvisninger. Hvis der ikke findes nogen tilgængelige PCI-porte, skal du overveje at bruge en USB-netværksadapter, som kan indsættes i en ledig USB-port på computeren.

5.

Luk computerens kuffert, genmonter eventuelle skruer, der blev fjernet, da den blev åbnet. Pas på ikke at afbryde nogen af ​​de interne kabler eller ledninger, når det gøres. Gentag dette afsnit for hver computer Det er uden et netværkskort.

Tilslutning af komponenterne

1.

Slut den ene ende af et CAT5e-netværkskabel til netværksporten på en af ​​computerne , og den anden ende af det samme kabel til en ledig port på kontakten.Disse porte er dannet på en sådan måde, at kabelenden ikke kan indsættes forkert. Sørg for at skubbe kablet ind, indtil et klik høres, eller når modstand er følg. Gentag denne proces med hver computer.

2.

Slut strømmen til kontakten, efter fabrikantens anvisninger, og slå den på.

3.

Tilslut hvert kabel fra trin 2, afsnit 1, til hver computer. Reference de noter, der blev taget, da de blev afbrudt, hvis det var nødvendigt. Når dette er gennemført, skal du tænde for hver computer.

4.

Kontroller, at netværket kører, ved at kontrollere indikatorlysene på kontakten. Du skal konsultere brugervejledningen for at bestemme betydningen af ​​indikatorfarverne og deres blinkende mønstre, hvis nogen. Hver port på kontakten er nummereret og svarer til et indikatorlys. Hvis et indikatorlampe ikke tændes, og du har et netværkskabel, der er tilsluttet det tilsvarende stik, skal du afbryde kablet fra kontakten og computeren og derefter tilslutte den igen.

5.

Tilpas det nye virksomhedsnetværk efter virksomhedens behov og krav.

Tips og advarsler

  • Hvis et problem er fundet, test den mistænkte komponent ved udskift den midlertidigt med en, som du ved, fungerer. Hvis problemet forsvinder, skal du udskifte arbejdskomponenten med den mistænkte komponent. Hvis problemet genstiger, er den mistænkte komponent sandsynligvis defekt og skal udskiftes permanent.
  • Fra netværksadministratorens synspunkt åbner USB-netværksadaptere risikoen for tyveri. Disse adaptere er typisk små, diskrete og let tilgængelige for alle, der går forbi. Undgå dem, hvor det er muligt.
  • Et virksomhedens computernetværk er en kombination af netværksenheder, såsom netværkskort og routere, med de enheder, der bruger dem, såsom stationære computere. Holdes adskilt, netværket forbliver ufuldstændigt og ubrugeligt. Forbindelse med et medium, såsom et netværkskabel, dannes et kredsløb, og et netværk oprettes.