Hvad er en Cloud Server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Cloud Computing

Skyen består af alle internetkonti, hvor du kan gemme oplysninger: e-mail, online-dokumenter, konti på et internetradio og andre steder. Et af de enkleste eksempler på Cloud Computing er et program som Google Dokumenter. Når du opretter en konto, er dine dokumenter tilgængelige fra enhver computer med internetforbindelse - fordi oplysningerne er gemt på Google Documents-serveren, ikke på din computer. Google Dokumenter er kun et skybaseret program, selv om der er mange af dem på internettet.

Fordele

Adgang er størst for en cloud-applikation. De fleste eksisterende programmer er meget enkle, men alligevel meget sikre: alle kan logge ind, hvis du har en konto og et kodeord. Det betyder, at en medarbejder ikke længere er tæmmet til sin computer, fordi han med en cloud server har adgang til sine dokumenter på enhver anden maskine. En anden stor fordel er, hvordan disse systemer nemt udnytter eksisterende teknologier, sky applikationer er lette og har brug for lidt ekstra software .

Potentiel

Forestil dig at sidde fast i en lufthavn med de vitale dokumenter til et kommende møde. Du kan uploade disse dokumenter til en sky server og dele dem med dine medarbejdere. Hop på firmaets cloud chat app, og du kan chatte med dem under mødet, selvom du er i en lufthavnsterminal.

Hardware

Cloud-servere er faktisk lettere end servere, der bruges i traditionelle forretningstransaktioner. Det skyldes, at disse servere ikke bliver brugt til at gemme og få adgang til dokumenter - disse oplysninger forbliver på en database. I stedet skal alle disse servere lave en hjemmeside. Lysstyrken i cloud computing gør også servere mindre dyre, da de bærer mindre hardware.

Betydning

Cloud-servere transcenderer operativsystemer. En Mac-bruger får adgang til samme Internet som en pc-bruger. Dette gør clouden utrolig vigtig innovation, fordi softwarekompatibilitet ikke længere er et problem. Fremtiden for computere, ifølge nogle virksomheder, især Google, er i skyerne - cloud computing, at være præcis. En cloudoptimeret server vil gøre internettet til en endnu mere kraftfuld enhed.