Sådan opretter du en VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WebCallDirect

1.

Gå til WebCallDirect.com. Hvis din pc kører på Windows, skal du klikke på linket 'Download' eller gå direkte til download siden ved at bruge linket i Referencer. Hvis du bruger en Mac eller en Linux-computer, skal du klikke på instruktionerne på WebCallDirect-webstedet for at installere en anden softphone, som f.eks. X-lite.

Gem den hentede fil, og dobbeltklik på den at starte installationen. Følg vejledningen på skærmen for at installere softwaren.

2.

Klik på linket 'Ny bruger tilmelding'. Udfyld formularen og klik på linket for at fortsætte til betaling. Vælg amerikanske dollars for betalingsvaluta. Indtast et gyldigt mobiltelefonnummer. Indtast det i det fulde internationale format: Begynd med 00 1 (ikke 011) efterfulgt af dit nummer. WebCall sender en SMS til din mobiltelefon, der indeholder sikkerhedskoden. Indtast koden, når programmet beder dig om. Følg instruktionerne på skærmen, indtil du har installeret softwaren.

3.

Åbn WebCallDirect-softwaren for at foretage opkald. Når du køber det laveste kreditbeløb, omkring $15, kan du foretage helt gratis opkald til fastnet og mobiltelefoner i USA og til fastnet i mange andre lande i 60 dage. Du mister ikke din kredit ved udgangen af ​​de 60 dage: Du kan bruge den til at foretage opkald til 2 cent i minuttet. Når du køber mere kredit, får du yderligere 60 gratis dage.

4.

Indstil dit udgående opkalds-id-telefonnummer: Klik på fanen 'File' i WebCallDirect-programmet. Vælg 'Personlig profil' og indtast telefonnummeret. Af sikkerhedsmæssige årsager bekræfter WebCallDirect det nummer, du indtaster, som det gjorde i trin 2.

Net2Phone eller Ekiga

1.

Gå til Net2Phone-webstedet . Net2Phone leverer en lignende service til Windows-brugere. Klik på 'PC2Phone Calling Software' under afsnittet 'For forbrugere'. Klik derefter på downloadlinket til venstre på siden og følg vejledningen.

2.

Opret et brugernavn og kodeord, og vælg det beløb, du vil lægge ind i din konto. Derefter kan du logge ind på softwaren og starte opkald eller sende faxer. Net2Phone er lidt dyrere end WebCallDirect, men det kan også sende faxer direkte fra din computer, hvis du nogensinde har brug for det.

3.

Gå til Ekiga-webstedet og følg skiltet up og download instructions.The Ekiga organisation leverer VoIP-software og SIP-konti til brugere af Linux-computere. En Windows-version skal snart være tilgængelig. Når du installerer programmet, vil det bede dig om dine Ekiga kontooplysninger. Du kan derefter gratis bruge Ekiga til at tale eller video-opkald med andre mennesker, der har SIP-systemer (selv fra andre leverandører) på deres computere. For at foretage lavprisopkald til almindelige telefonlinjer, skal du gå til fanen 'værktøjer' og klikke på pc-til-telefon-konto. Følg instruktionerne for at aktivere kontoen og køb kredit.

Tips og advarsler

  • Indstil opkalds-id'et til det nummer, hvor du vil have folk til at ringe til dig , enten en fastnet eller en mobiltelefon. Du kan også indstille den til, hvor du vil have den person, du ringer til at tro, du er: i en bestemt by, stat eller land.
  • Du kan normalt ikke bruge VoIP til at ringe til nødtjenester.
  • Voice over Internet Protocol, eller VoIP, definerer en hvilken som helst gruppe af teknologier, der bruger internettet til at foretage telefonopkald. Skype er en version, men der er andre ikke-proprietære alternativer. Du skal oprette en konto kaldet SIP (session initiation protocol, metoden til routing telefonsamtaler over internettet) hos en tjenesteudbyder og installer software, der efterligner en telefon - en 'softphone' - på din computer.