Sådan tilslutter du en anden computer til et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut et standard netværkskabel fra en ledig port i din router til en netværksport på din computer. Porten ser ud som en telefonkabels port, men lidt tykkere.

2.

Gå til en computer, der allerede er tilsluttet dit netværk, og højreklik på 'Denne computer' Klik på 'Egenskaber' for at få adgang til indstillinger vedrørende computerens identitet.

3.

Klik på fanen 'Computer Name' i egenskabsvinduet.

4.

Kontroller arbejdsgruppens navn, hvor det står 'Arbejdsgruppe.'

5.

Start den nyligt tilsluttede computer og få adgang til det samme egenskabsvindue fra 'Min computer.'

6.

Klik på fanen 'Computer Name' i dette vindue.

7.

Klik på 'Skift' -knappen nær bunden og skriv det arbejdsgruppenavn, du så på den anden computer. Klik på 'OK' i dette vindue og i den, før den kommer ud af indstillingerne og gem dine ændringer.

8.

Genstart din computer. Nu kan den få adgang til andre computere i netværket og omvendt.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at dine computers navne er unikke. computere med samme navn på et netværk, kan du have nogle problemer med at få adgang til computere gennem nogen af ​​dem.
  • En simpel ting som at forbinde en anden computer til dit netværk kan blive meget mere kompliceret, end du måske har troet, især når du træder i praksis. For at integrere din nye computer med netværket skal du først oprette et middel, hvormed andre computere kommunikerer med det og genkender det inden for dit lokale netværk. At dele den samme internetforbindelse med en anden computer på tværs af en router er ikke nok, når du også vil få adgang til den pågældende computer fra en anden i dit hjem, som i tilfælde af netværksdrevskortlægning.