Definitionen af ​​Voice Over IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

VoIP-protokollen er teknologi, der bruger internettet til at sende talepakker fra et sted til et andet, ligesom telefonlinjer gør det, men til meget lavere omkostninger. VoIP kan bruges på computere med bare et simpelt softwareprogram, mens hardwarebrikker som VoIP-telefoner også er tilgængelige, hvis du ikke vil være bundet til en computer.

Historie

VoIP-teknologi blev først introduceret i 1995 af et firma kaldet VocalTec. Det brugte modemer, lydkort, højttalere og mikrofoner til taletransmissionerne. Selvom internetforbindelseshastighederne var meget lave på det tidspunkt og udgjorde en alvorlig hindring, blev teknologien hurtigt vedtaget af virksomheder som Cisco, som så Det store potentiale i VoIP-teknologien.

Typer

VoIP-teknologien kan bruge enhver internetforbindelse, der giver en anstændig hastighed. Da internetforbindelser kan forbindes eller trådløst, kan VoIP-teknologien også være af disse to typer, konkurrerer med både klassiske telefoner og mobiltelefoner på samme tid.

Fordele og ulemper

Den største fordel ved VoIP-teknologien er dens omkostninger, der er lavere end omkostningerne ved klassisk telefoni. Der er også softwareprogrammer ms som Skype, som tillader gratis pc til pc-opkald. De mange funktioner inkluderet, som instant messaging eller email messaging er en anden fordel ved VoIP-teknologien. Ulempen ved VoIP-opkald er lydkvaliteten, som er lidt lavere i forhold til klassiske telefonopkald. På grund af det faktum, at trådløst VoIP bruger et trådløst netværk for at få adgang til internettet, er dækningsområdet for det trådløse VoIP begrænset til dækningsområdet for det trådløse netværk.

Bruger

VoIP-teknologien er meget udbredt i hjemmesegmentet sammen med forretningssegmentet. Hjembrugere udnytter VoIP-muligheder, der tilbydes af chat-klienter som Skype og Yahoo! Messenger til at gøre pc til pc-opkald eller langdistanceopkald til lave eller ingen omkostninger. Virksomheder bruger mere komplekse VoIP-systemer, der består af både software og hardware løsninger for at sikre kommunikation i hele virksomheden og hos kunder. Voice over IP-protokollen eller VoIP er en protokol designet til at udnytte internettet til at levere telefonitjenester. Det udvikler sig konstant, og det udnytter teknologien gennembrud for at levere bedre tjenester og flere funktioner. VoIP-teknologien repræsenterer en stærk konkurrent til de klassiske telefonsystemer.