Hvad er forskellene mellem Home u0026 Business Networks?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Flere brugere

Hjemmenetværk tillader flere computere at få adgang til internettet samtidigt. Et stort hjemmenetværk består af fem til syv computere til forskellige familiemedlemmer. Et meget lille virksomhedsnetværk kan kun have fem computere, men et typisk forretningsnetværk skal have kapacitet til at vokse op til titus eller hundredvis af computere. Dette betyder, at en simpel kabelrouter med fem porte ikke er tilstrækkelig. Forretningsnetværk bruger Ethernet-switche til at levere interne forbindelser og bruge en Firewall eller kabelrouter til at oprette forbindelse til internettet.

Tjenester

Forretningsnetværk tilbyder tjenester til Internetbrugere Virksomheder bruger webservers til at annoncere eller sælge deres produkter. Virksomheder bruger filoverførselsprotokol (FTP) servere til at give kunderne adgang til store filer. Virksomheder driver ofte deres egne e-mail-servere eller navneservere, der giver brugerne mulighed for at kommunikere mere effektivt med dem Hjemmebrugere tilbyder sjældent disse tjenester. Hjemmebrugere gør mere brug af onlinespilstjenester, som er aktivt afskrækket i et erhvervsmiljø.

Sikkerhed

Sikkerhed er vigtig for en hjemmebruger, men det er afgørende for en virksomhed . Crackers kan lide at angribe hjemsystemer for at se om de kan overtage computere og styre dem fjernt, men professionelle krakkere plejer ikke at bryde sig sammen med hjemmenetværker. Forretningsnetværk har ofte værdifuld information og bliver dermed et større mål for computerkiksere. Virksomhedsnetværk skal benytte gode firewalls og bør udføre periodiske penetrationstests for at se om der er nogen sårbarheder i netværket.

Lokal routing

Større forretningsnettet skal installere interne routere til at distribuere information mere effektivt. Interne netværk kræver mere avanceret udstyr på stedet. Disse er typisk routere, der styrer strømmen af ​​trafik inden for netværket såvel som til internettet. Et almindeligt eksempel er udbredelsen af ​​en demilitariseret zone eller DMZ. Internetbrugere har adgang til dette netværk for at gøre brug af webservere eller e-mail-servere. Et andet netværk bruges til interne formål, som er sikret mod enhver internettrafik. Dette kræver en firewall og mindst to interne netværk. Forretningsnetværk med tiere eller hundredvis af interne netværk er ikke ualmindeligt.

VPN og mobilitet

Forretningsnetværk skal give arbejdstagere adgang til virksomhedens ressourcer hjemmefra eller når de rejser. Den mest almindelige teknik til dette er at bruge et Virtual Private Network (VPN). Med VPN-software kan en arbejdstager være på et hotel eller hjemme og oprette en sikker, krypteret forbindelse til virksomhedens netværk. Når de først er forbundet til forretningsnetværket, skal alle transaktioner rejse over VPN'en til virksomhedens netværk for at opretholde netværksikkerheden. Hjemme netværk har sjældent brug for VPN-forbindelser. Computer netværk til hjemmet og erhvervslivet har mange ligheder som teknologiske fremskridt. Et stort hjemmenetværk kan se ud som et meget lille virksomhedsnetværk, men der er stadig nogle vigtige forskelle. Forretningsnetværk understøtter flere brugere og tilbyder tjenester, der ikke er hjemme-netværk. Forretningsbrugere kræver mere sikkerhed og intern netværksstruktur end hjemmebrugere. Forretningsnetværk gør større brug af Virtual Private Networks for at give arbejdstagerne mobilitet.