Hvordan man designer et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start med det tætteste område i dit netværk. Det kan være en central del af dit hovedkontor.

2.

Tilføj netværksnavet på dit flowdiagram for at angive det centrale punkt i denne tætte netværksdel.

3.

Tilføj de forventede computere til det nav. Hvis du har mere end 10 til 15 computere, kan du overveje at tilføje en enkelt boks til en blok af for eksempel 10 computere. Hvis du gør dette, kan du holde dit diagram visuelt enkelt.

4.

Slut computere til navet ved hjælp af linjeværktøjet i din flowdiagramsoftware.

5 .

Opret andre netværksområder omkring deres eget nav eller skifte ved hjælp af de samme strømningsdiagrammer og værktøjer.

6.

Tilslut hubberne eller tændes Dine tegninger med stik, der repræsenterer kablet, der tager data mellem de to netværk.

7.

Tilføj et internetadgangspunkt på dine tegninger med linjekontakter, der angiver navet eller skift til som du vil forbinde adgangspunktet til. Den nøjagtige måde at tegne dette og den måde, hvorpå den forbinder, afhænger af typen af ​​adgangspunkt. I de fleste tilfælde kan du blot vedhæfte adgangspunktet til dit hovednøgleknudepunkt.

Tips og advarsler

  • Overvej at designe i en Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server på hvert undernet til at tildele IP-adresser (Internet Protocol). Dette vil forenkle processen med at tilføje nye computere til netværket.
  • Overvej at bruge et eller flere trådløse adgangspunkter til brugere, der ikke har høje datakrav. Trådløst netværk kan være billigere end snoet parkabling. Tilføj trådløse adgangspunkter til tegningen og tilslut den med en linje til et nav.
  • Hvis du planlægger at installere mere end 200 computere på et enkelt undernet, kan du få fordel af en konsulent.
  • En bestemt gruppe får et nav eller en switch afhænger af antallet af personer på den del af netværket og deres krav til båndbredde. Med en switch har hver forbindelse til kontakten adgang til fuld båndbredde. Hubs, på den anden side, deler båndbredde. Hvis du for eksempel har 10 computere på en 100 Mbps-switch, kan hver computer kommunikere med andre computere på kontakten ved 100 Mbps. Men hvis det var et 100 Mbps hub, og alle computere transmitterede data, ville hver computer kun have 10 Mbps til rådighed. Yderligere problemer med et stort antal computere på et nav kan indeholde pakkekollisioner fra data, der sendes til navet for hurtigt.
  • Planlægning og design af et netværk kan variere fra at være en meget simpel opgave, som du kan gøre dig selv til at være så kompliceret, at et stort netværkskonsulentfirma kan have behov for tjenester. Men at designe et grundlæggende hjem eller mellemstore og mellemstore virksomhedsnetværk behøver ikke at være svært. Visio eller anden flowcharting software kan hjælpe med at etablere det overordnede design til dit netværk. Når netværket er designet, kan du begynde at installere hardware og køre kabler.