Sådan fortæller du hvilke internetforbindelser jeg har brug for

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lav en liste over alle måder, hvorpå du gerne vil bruge internettet, såsom underholdning, emailing venner og kolleger, deling af filer eller forskning i arbejde.

2.

Fremhæv de elementer, der er vigtigst for dig, baseret på dine behov. Internetudbydere tilbyder mange funktioner ud over simpelthen forbindelsens hastighed som e-mail-opbevaring og backup af computere. Bestem, hvor meget tid hver dag du forventer at bruge din internetforbindelse og på hvor mange computere. Bemærk, om du planlægger at sende og modtage store filer, se videoer og film online eller downloade musik.

3.

Undersøg dit hjem eller kontor for mulige forbindelsespunkter, f.eks. telefonforsyninger og fjernsynsforbindelser. Bemærk deres placering i forhold til din computer.

4.

Bestem hvilken type forbindelse du synes mest interesseret i. Opkaldsforbindelser er de langsomste og ofte billigste internetforbindelser , og brug din standard telefonstik. DSL-forbindelser er betydeligt hurtigere og lidt dyrere. DSL bruger også telefonledninger, men er uafhængig af din telefonservice, så du kan tale i telefon og forbinde til internettet på samme tid. Kabelforbindelser bruger dit kabel-tv-stik, og er ofte de hurtigste forbrugerforbindelser. Kabel Internet leveres normalt af dit lokale kabelfirma, og prisen svarer til DSL. Se 'Ressourcer' for et link til mere dybtgående forklaringer af hver af disse forbindelser.

5.

Ring til dine lokale telefon- og kabelvirksomheder og spørg om internettjenesterne de tilbud. Se din liste over internetbrug og forbindelsespunkter for at indsnævre dine muligheder med repræsentanten. Hvis du allerede har telefon- eller kabeltjeneste, kan internetforbindelser ofte tilføjes til din eksisterende regning med rabat.

Evnen til at oprette forbindelse til internettet giver dig mulighed for at bringe et meget stærkt værktøj ind i dit hjem eller kontor. Internettet giver os mulighed for at kommunikere, dele information, socialisere og gøre forretninger. Internetforbindelser leveres normalt af en internetudbyder eller internetudbyder, der tilbyder mange tjenester og hardwarevalg. At vælge den rigtige type forbindelse til dine behov kan spare tid og penge.