Hvad er Microsoft Exchange Server 2003?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Microsoft Exchange Server 2003 fungerer til at levere e-mail-tjenester til små og store virksomheder. Avancerede Windows-brugere kan være vært for e-mail-tjenester fra Exchange i deres hjem, men det kræver installation af et Windows-domæne. Exchange fungerer godt med Microsofts Outlook-program, som er klientsoftwaren, der forbinder til serveren og henter e-mail til netværksbrugere.

Identifikation

Exchange Server 2003-softwaren kører på domæneservermaskinen. Den mest bemærkelsesværdige måde at identificere en Exchange-server ved at åbne 'Alle programmer' gruppen i Windows 'Start' menuen, klikke på 'Administrative Tools' og finde 'Exchange Server Manager.' Denne software er installeret sammen med Exchange Server software.

Funktioner

Microsoft Exchange Server 2003 giver ikke kun e-mail-tjenester, men også samarbejdsmuligheder. Samarbejdsindstillinger gør det muligt at dele Outlook-kalenderhændelser, offentlige mapper og e-mail-indkasser. Kalenderhændelser giver brugerne mulighed for at dele møde, træning og konference Offentlige mapper indeholder filer og e-mails, der deles i en virksomhedsafdeling. Ledere kan dele deres in-bokse med assistenter, som læser og svarer på vigtige meddelelser.

Con siderations

Exchange Server-sikkerhed er integreret med Windows-domæneserveren, men Exchange-administratorer kan angive inbox-præferencer og brugerrettigheder i Exchange Management-konsollen. Integrering af sikkerhed med Windows-domænet hjælper centraliseringen af ​​tilladelser, så Exchange-administratorer behøver ikke at angive tilladelser for hver nyoprettede postkasse.

Størrelse

Da virksomheden vokser, kræver Exchange Server-databasen mere plads. Exchange-administratorer kan sprede serverdatabasen på tværs af flere harddiske. Spejling af harddiske gør det også muligt for administratorer at genoprette e-mail efter en harddisk fejler. Administratorer skal sikre, at Exchange-databasen er placeret på en maskine med en stor harddisk, der muliggør ekspansion, da antallet af postkasser øges. Microsoft Exchange Server 2003 leverer netværk med e-mail-funktioner. Netværksadministratoren opretter postkasser til brugerens email, så interne medarbejdere kan sende og modtage e-mail. En Exchange-postkasse kan tjene som middel til at sende automatiserede meddelelser som nyhedsbreve og auto-respondenter. Exchange Server-softwaren er integreret i et Microsoft Windows-domæne-miljø.