Hvad er fordelene ved NTP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværkstidsprotokol (NTP) -computere har synkroniserede ure. Over hele verden viser NTP-computere nøjagtig samme tid til en nøjagtighed på mindre end et hundrede sekund. Ikke-NTP-servere på netværket viser typisk en forskel på flere minutter. NTP styres af en international standard kaldet UTC (Universal Time Coordinated).

Universal Time Coordinated (UTC)

UTC-tid (kaldet zulu tid ved militæret) er et system til at koordinere tid overalt på planeten jorden. To personer kan være enige om at mødes i Paris, Frankrig, kl 0300 Zulu tid den 6. maj uden at vide, hvilken tidszone Paris er i, eller om Paris har sommertid på 6 maj. Tiden er indstillet baseret på atomur, som har svimlende nøjagtighed. Derefter tilføjes en ventetid for hvert system, der automatisk tilføjer tidsforsinkelsen for at sende information mellem atomuret og systemuret. Specielle 'spring sekunder' tilføjes, når det er nødvendigt for at kompensere for decelerationen af ​​jordens drejning. Du kan indstille et ur til cirka zulu tid ved at indstille det til tiden i Reykjavik, Island.

Network Time Protocol (NTP)

Netværkstidsprotokol (NTP) er internetforbindelsen til UTC. Netværket er stratificeret baseret på afstanden til atomurerne. Systemer, der er direkte forbundet med atomurerne, er stratum 0. Stratum 1 (aka tidsservere) anmode om data fra stratum 0-systemer, stratum n anmoder om oplysninger fra stratum n-1 osv. På hvert stratum kan der findes flere forbindelser til det foregående stratum - en 'bedste to ud af tre' -strategi er almindelig. Det er også almindeligt at have forbindelse til et andet system i samme lag, bare for at kontrollere dine data. Generelt er jo lavere stratum jo mere præcist tidsstemplet, men ikke altid.

Deadlines

En af de reelle fordele ved NTP er konfliktløsning i sager om tidsfrister. Når systemklokker er forskellige I minutter er konflikter, der involverer frister, fælles (forudsat millioner af frister). Når ure adskiller sig med picosekunder, er konflikter meget mere sjældne. NTP-tidsstempelet er en 64-bit kode, hvor de første 32 bit måler sekunder siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede. De sidste 32 bit af tidsstemplet deler et sekund op i segmenter lidt over 200 picoseconds lang. Så nøjagtigt som disse tal er, er debat igangværende for at øge tidsstemplet til 128 bits: 64 for de samlede sekunder og 64 mere til at skille et sekund.