Routing Vs. Routed Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Routed vs Routing

Routerede protokoller etablerer adresserne for at identificere individuelle netværk og computere inden for hvert netværk. Routing-protokoller bygger rutetabeller af netværksadresser for at identificere stier mellem netværk.

Autonomt system

Autonomt er et udtryk, der bruges til at beskrive et system, der omfatter alle de computere og lokale netværk, der er omfattet af et administrativt domæne inden for et bredt område netværk. Hvis firma X har fem bygninger med et lokalt netværk af computere i hver bygning, og det bruger routere til at etablere en bred netværksforbindelse mellem bygningerne, vil det overordnede netværk betragtes som et autonomt system.

Ruteprotokol

Ruteprotokoller omfatter internetprotokol (IP), den mest anvendte ruteprotokol og Internetwork Packet Exchange (IPX), der anvendes af Novell Corporation med dets netværksoperativsystem. IP-protokollen er repræsenteret af en numerisk adresse, der er i et stiplet decimalformat. Ved hjælp af IP-version 4 som eksempel er denne adresse 32 bits i længden. En IP-adresse består af netværksadressen og værtsadressen. Netværksadressen identificerer et bestemt netværk inden for et autonomt system. Værtsadressen identificerer en bestemt værtsenhed, f.eks. En computer.

Routingprotokol

Computernetværk bruger hardwareenheder kaldet routere til at transmittere eller rute data mellem netværk. For at udføre denne opgave er routerne konfigureret med en routingprotokol. Eksempler på protokoller omfatter først Shortest Path First (OSPF), Border Gateway Protocol (BGP) og Routing Information Protocol (RIP). Ruteprotokollen fortæller routeren hvordan man lærer om andre routere i et netværk og opbygger rutingstabeller, der identificerer, hvor hvert netværk er placeret.

Routing Protocol Classes

Routingprotokoller omfatter linktilstand, afstandsvektor og hybrid klasse typer. OSPF-routingsprotokollen falder inden for klassen for forbindelsestilstand, som beregner den korteste vej mellem kilde- og destinationsnetværk. RIP-routingsprotokollen falder inden for afstandsvektorklassetypen, som bestemmer den bedste vej baseret på de færrest humle fra router til router. En hybridprotokol kan have funktioner af både en linktilstands- og afstandvektorprotokol. Et eksempel er Cisco 's Enhanced Interior Gateway Routing (EIGRP) protokol. I computernetværk overføres eller overføres data fra en kildecomputer til en eller flere destinationscomputere. Dette kan sammenlignes med et postkontor, der dirigerer et brev fra en kildeadresse til en destinationsadresse. Hvert postkontor kan betragtes som en router, mens de procedurer, der følges for at sikre, at posten leveres korrekt, kan betragtes som protokollerne. Tilsvarende er en computernetværksrouter det udstyr, der muliggør overførsel af routeret protokollinformation, mens routingsprotokollen giver computere vejledningen til at udføre overførslen.