Sådan blokerer du websteder med ISA Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Programmer'. Klik på programgruppen mærket 'Microsoft ISA Server' og vælg 'ISA Management' fra listen over genveje. Dette åbner din primære ISA-administrationskonsol.

2.

Klik på plusskiltet til venstre for ikonet mærket 'Servere og arrayer'. Klik på plustegnet ved siden af ​​dit ISA-servernavn på listen over viste valgmuligheder. Klik på plustegnet ved siden af ​​'Policy Elements' for at få vist tilladelsesindstillingerne for din ISA-server.

3.

Højreklik på ikonet mærket 'Destinationsæt' og vælg 'Ny .' En undermenu vises. Klik på 'Ny' i undermenu listen over elementer.

4.

Indtast det fulde domænenavn for det websted, du vil blokere. Du kan også indtaste et wildcard ved hjælp af asterisk tegn. Indtastning af '* .domain.com' blokerer alle underdomæner på webstedet 'domain.com'.

5.

Klik på 'OK' og luk ISA-manager. Webstedet er nu blokeret fra adgang fra det interne netværk. Du kan gentage disse trin for at blokere flere websteder på netværket.

Internet Security and Acceleration (ISA) Server giver netværksadministratorer en central placering for internet båndbredde kontrol. ISA server applikationen er en del af Microsofts Small Business Server suite af applikationer. ISA serveren fungerer som en proxy server, båndbredde brugsanalysator og brugerrettigheder. Serveren har også websitelfilter, som begrænser de domæner, brugerne kan adgang til det interne netværk. Dette er nyttigt for administratorer, der skal blokere upassende websitebrowsing.