Sådan installeres Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klargøring af computere

1.

Luk alle computere, der har brug for et netværkskort, der er installeret i det, og tag det ud. Sæt en antistatisk håndledsrem på, og skru skruerne inde i computerens kasse på venstre side og fjern panelet.

2.

Læg computerens kuffert på sin højre side, så du har lettere adgang til bundkortet. Find ekspansionsportene i bundkortets nederste venstre hjørne, og vælg en til at installere netværkskortet i.

3.

Løsn den enkelt skrue, der holder portdækslet på bagsiden af computeren på plads, der svarer til den ekspansionsport, du ønsker at bruge. Fjern portdækslet, og sænk derefter netværkskortet over ekspansionsporten.

4.

Tryk let på netværkskortet for at sætte metalstikket helt ind i ekspansionsporten . Brug skruen, som du fjernede fra portdækslet, for at sikre netværkskortet på plads. Sæt computeren oprejst og udskift venstre sidepanel og dens skruer.

5.

Slut computeren til og genstart den. Operativsystemet vil automatisk registrere netværkskortet og installere den software, der er nødvendig for at kortet kan fungere.

6.

Gentag denne proces på andre computere, der har brug for et netværkskort installeret.

Installation af Ethernet-netværket

1.

Placer routeren, du vil bruge til dit netværk på en stabil overflade. Hvis du forbinder netværket med internettet, skal routeren placeres i nærheden af ​​det modem, der blev installeret af din internetudbyder.

2.

Afslør et Ethernet-kabel til hver computer, der vil forbinde til netværket. Mål afstanden fra hver computer til routeren, hvis du ikke er sikker på, hvilken længde Ethernet-kabel skal købe, da kabellængder kan variere fra seks fod til 100 fod eller længere.

3.

Tilslut den ene ende af hvert Ethernet-kabel til den computer, den vil forbinde til. Brug sløret i kablet til at køre kablet langs gulvet og holde det tæt på gulvbrædderne for at forhindre udløsning. Brug en hæftepistol, kabelguide strimler eller tæpper og møbler for at holde kablerne på plads.

4.

Slut den frie ende af hvert Ethernet-kabel til routeren. Hvis du vil dele en internetforbindelse gennem netværket skal du tilslutte modemet til at bruge modemporten på routeren. Tilslut strømledningen til routeren og tænde den.

5.

Vent, mens computeren genkend netværksforbindelsen og konfigurer deres indstillinger. Hvis computeren bruger et ældre operativsystem, skal du muligvis køre 'Netværksopsætningsguiden' i Netværksindstillinger-delen af ​​kontrolpanelet for at komprimere lete netværk setup. Genstart computeren efter at have kørt guiden for at fuldføre opsætningen.

For at oprette et hjem- eller forretningsnetværk skal du enten have en trådløs forbindelse til hver computer eller en kablet forbindelse. Selv om andre ledningsoptioner såsom fiberoptiske kabler er tilgængelige, er Ethernet-kabler den mest almindeligt anvendte kabelforbundne metode til computernetværk. Det er ikke svært at installere et Ethernet-netværk, og det kræver kun et par minutter at konfigurere. Når et Ethernet-netværk er oprettet, kan netværksressourcer som f.eks. Lagring, printere og en internetforbindelse nemt deles.