Sådan konfigureres flere Linksys Access Points

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find dit modem og tag det ud.

2.

Slut din første trådløse router til modemet ved hjælp af et Ethernet-kabel. Når du tilslutter din router, skal du være sikker på, at dit Ethernet-kabel er tilsluttet en nummereret port i stedet for en 'Uplink' -port.

3.

Slut den trådløse router til og tænd den . Tilslut dit modem igen og tænd det også.

4.

Tilslut en computer direkte til den trådløse router ved hjælp af et andet Ethernet-kabel. Dette vil give dig mulighed for at teste din forbindelse og foretage de nødvendige ændringer i dit trådløse netværk.

5.

Forsøg at indlæse en webside for at afgøre, om din trådløse router i øjeblikket kan oprette forbindelse dig til internettet Hvis siden ikke indlæses, skal du ikke skifte panik, du skal bare ændre nogle indstillinger, før du bruger routeren. Hvis du vil ændre dine trådløse indstillinger, skal du indtaste følgende række tal i din webbrowser, som du ville have en webside: 192.168.1.1. Hvis du bliver bedt om et kodeord og brugernavn, skal du blot skrive 'admin' til begge, da dette er standard for alle Linksys produkter. Du kan ændre eventuelle sikkerheds- eller trådløse indstillinger, du ønsker på dette side. Gem dine ændringer, når du er færdig.

6.

Placer din anden Linksys trådløse router på det sted, du vil bruge den i. Slut den og kør et Ethernet-kabel fra en nummereret port på den første router eller dit modem til den anden router. Det er vigtigt, at du bruger en kabelforbindelse til din anden router, eller du kan opleve fejl i forhold til den oprindelige routers trådløse båndbredde.

7.

Slut en computer til din anden router og forsøg på at få adgang til internettet din oprindelige router var korrekt konfigureret, du skal kunne få adgang til internettet direkte. Af og til kan du støde på en IP-adressefejl. Det betyder, at begge routere har fået samme IP-adresse. Hvis dette sker, skal du blot ændre det sidste ciffer i den IP-adresse, der er vedhæftet den anden router, ved hjælp af den trådløse Linksys-side. Du kan bruge et sæt tal fra 0 til 9, med en maksimal længde på tre cifre. Når du har ændret din IP-adresse, skal du kunne oprette forbindelse til det trådløse internet fra hver router.

Hvis du skal dække et stort område med et pålideligt trådløst signal, skal du sandsynligvis installere flere adgangspunkter for at sikre, at din internetforbindelse altid er stabil. Opsætning af flere Linksys-adgangspunkter er faktisk en ret simpel proces, men der er et par små problemer, der kan forvirre brugerne og gøre hele processen til at virke vanskeligere end den rent faktisk er. Med lidt indsats bør det ikke tage mere end en halv time at oprette og fuldføre dine nye adgangspunkter.