Sådan oprettes en Microsoft Exchange Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt din Exchange-serverinstallations-cd i drevet. Klik på Windows 'Start' knappen og vælg 'Kør' (eller tryk samtidigt på 'Windows' og 'R' tasterne). Indtast 'D: \ setup \ i386 \ setup' i tekstboksen. Udskift 'D' med brevet til dit cd-rom-drev. Installationsguiden åbnes, som fører dig igennem processen.

2.

Vælg 'Jeg accepterer' i licensaftalevinduet og klik på 'Næste'. Indtast din licensnøgle i tekstfelterne, der findes på skærmen 'Produktidentifikation'. Produktnøglen er fremhævet i lyse gule og er placeret på din cd-emballage. Klik på 'Næste'.

3.

Vælg 'Typisk' i rullemenuen i listen over Exchange-programindstillinger. Den første mulighed er den vigtigste Exchange-motor, som er påkrævet. De andre tilføjelsesprogrammer er valgfrie. Klik på 'Næste'.

4.

Vælg indstillingen mærket 'Opret en ny udvekslingsorganisation' og klik på 'Næste'. Den næste skærm spørger dig om organisationens navn. Indtast det i den medfølgende tekstboks og klik på 'Næste'.

5.

Klik på 'Afslut' på det endelige opsummeringsskærmbillede, som viser alle de programmer, du valgte at installere. Det kan tage flere minutter for Exchange at oprette de nødvendige filer på serveren.

Microsoft Exchange Server leverer dit netværk med e-mail host-tjenester. Brugere kan oprette forbindelse via Microsoft Outlook, som er en e-mail-klient, der bruges til at sende og modtage e-mail. Exchange Server er også vært for samarbejdstjenester, så brugerne kan dele offentlige mapper og kalenderbegivenheder. Du kan oprette en Exchange-server ved at installere den på din Windows-domæneserver eller en dedikeret e-mail-server. Når softwaren er installeret, integreres Exchange i Active Directory, så du kan indstille tilladelser og oprette nye postkasser for hver medarbejder.