En beskrivelse af et Client Server Network

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Den globale netværksmodel i dag startede i begyndelsen af ​​1960'erne med klynger af laboratoriedatorer, der var forbundet med modemer via telefonsystemet. I 1968 foreslog Bob Taylor fra Forsvarets Advanced Research Projects Agency (DARPA) en global netværksinfrastruktur, kaldet ARPANET. Denne model er grundlaget for det moderne internet og inkluderet et klientserverskema til computerforbindelser. Klientserver-netværk udveksler i mange tilfælde forskellige former for data, såsom websider, e-mail og online-købsinformation.

Betydning

Klientservernetværk kører bogstaveligt internet. Fordi denne model klart definerer forholdet mellem server (dataværdi) og klient (datakonsument), er forbindelser effektive og strømlinet mellem computere i en ordnet udveksling af data. Netværksforbindelser baseret på klientservermodellen har taget markedsandelen af ​​server- og klientprogrammer, herunder e-mail-systemer og webhosting på grund af pålideligheden af ​​data under transit. Takket være specielle fejlkorrigeringsalgoritmer er klientserver dataoverførsel stort set fri for uregelmæssigheder.

Typer

Klientservernetværk kører oven på et antal netværk 'lag', som giver alt fra den fysiske forbindelse (kablet / trådløs) til adresserne på computere (Internet Protocol - IP). Klientserver-netværk bruger ofte TCP (Transmission Control Protocol), som giver en ordnet, fejlfrit metode til forbindelse til servere. Som en fordel i forhold til peer-to-peer-netværk er klientserverforbindelser centraliserede, skalerbare, fleksible, interoperable og tilgængelige for mange forskellige typer computere, der drives af klienter.

Ulemper

Der er nogle mindre ulemper for klienten server netværk model. Netværk, der kører over TCP (Transmission Control Protocol), tager yderligere data og tid overhead for at implementere deres fejlkorrigeringsalgoritmer. Centraliserede servere er mere modtagelige for hackerangreb end peer-to-peer-systemer. Derudover kan servere være udsat for overvældende trafikbelastning, da de er de eneste, der lagrer data (i modsætning til sky-eller peer-to-peer-datasystemer). På trods af disse ulemper er klientservermodellen overvejende den mest populære form for netværk fra 2010.

Advantanges

Fordelene ved at bruge et klientservernetværkssystem er mange. Ofte ønsker virksomheder og hjemmebrugere den centraliserede adgang til data i en database eller et andet lagringsschema. Standardprotokoller, såsom IP (Internet Protocol) adressering og DNS (Domain Name System) gør det nemt at oprette og skalere et klientservernetværk for at arbejde sammen med flere forskellige klienter. Det primære mål for klientserver-netværk skal være tilgængeligt for klienter med forskellige operativsystemer og hardware via en fælles grænseflade. Siden begyndelsen af ​​computernetværk i 1960'erne har klient-server-netværk fungeret som baggrund for dataudveksling og global handel. Client-server netværk er langt den mest populære netværksmodel, da det klart definerede forhold mellem klient og server hjælper med at strømline dataoverførslen og berige brugeroplevelsen. Klientserver-netværk er ret enkle at opsætte, og mange software netværksværktøjer er let tilgængelige.