Forskellige typer netværk computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværkscomputere er ikke kun klientmaskiner og servere. Forskellige typer af netværkscomputere behandler separate netværksfunktioner for at gøre netværket mere operationelt og effektivt. Servere, klienter, print- og mediaservere og backup-enheder deler ressourcerne på netværket. fungere som et fildelingscenter for netværksklienter. At adskille hver af disse funktioner sparer ressourcer og tager belastningen fra en maskine, hvilket gør netværkstjenester hurtigere for klienter.

Print Server

En printserver er vært for køen for en eller flere printere på netværket. Printernetkortet indeholder driverne for hver netværksprinter. Det betyder, at klientcomputeren ikke skal installere eller understøtte printerens drivere. I stedet sender klientmaskinen udskriftsjobbet direkte til printerserveren, hvor driverne bruges til at udskrive til printeren. Dette sparer også ressourcer på hver computer, og netværksadministratoren kan udføre udskriftsjob på hver afdelingsprinter. En printserver bruges typisk i et virksomhedsnetværk, hvor flere kunder skal udskrive til en printer. Nogle routere som Linksys, Netgear og D-Link har specialiserede netværksenheder, der er vært til printserverfunktioner.

Medieserver

Med den voksende popularitet af online videoer og lyd fortsætter medieserverne med at spille en rolle på internettet og selv i virksomhedens netværk. Medieservere tillader virksomheder at vise videoer og lydindhold til brugere. Disse mediefiler giver avancerede måder at bringe virksomhedens produkter og instruktioner til brugeren. Medieservere er vært for disse videoer og lydfiler, så websteder kan streame indholdet uden at bruge webserverens ressourcer. Flere operativsystemer tjener medieindhold som Windows, Microsoft Home Server og Linux-distributioner. Mediaservere kræver masser af båndbredde, så virksomheder bør sikre, at netværksbåndbredden er tilstrækkelig til at være vært for indholdet. Lav båndbredde fører til langsomme svartider på hjemmesiden, og det kan påvirke produktiviteten for netværksmedarbejdere.

Filservere

Filservere giver en central placering til deling Filservere er også velegnede til at være vært for en centraliseret placering til sikkerhedskopiering. Filservere er værtsdokumenter, applikationer, medier og andre filer, der deles på netværket. Administratorer kan også indstille filserveren til at være vært for brugerprofilmapper. Disse profilmapper er private mapper, hvor brugerne kan gemme private, virksomhedsdokumenter uden at dele dem på tværs af hele netværket. Brugere kan dele disse filer inden for en afgang eller beholde disse dokumenter til senere brug uden at gemme dem på den lokale harddisk.