Om Mesh Network Solutions

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Gamle anvendelser til netværker

Netværksnetværk var meget almindeligt i brednettene eller WAN'er fra begyndelsen af ​​1970'erne til slutningen af ​​forrige århundrede. Virksomheder med kontorer på forskellige steder vil leje dataforbindelser mellem deres kontorbygninger for at forbinde deres computere. Tilvejebringelse af flere mulige stier tilvejebragte modstandsdygtighed over for netværket; Hvis et link mislykkedes, kunne en anden sti bære trafikken.

Trådløst hub og talt netværk

Efter 2000, trådløst eller Wi-Fi blev netværkene blevet populære. De fleste Wi-Fi-netværk bruger et adgangspunkt, eller AP, for at forbinde alle computere direkte. AP'en forbinder trådløse arbejdsstationer med bygningsnetværket eller infrastrukturen i virksomheden via et enkelt kabel. Problemet er, at hvis enten AP'en eller ledningen fra AP'en fejler, vil alle brugere miste forbindelsen.

Mesh Networks og de nye trådløse netværk

Fra omkring 2005 begyndte trådløse netværksprodukter at blive vist på marked. Disse adgangspunkter har en kabelforbindelse til netværksinfrastrukturen og udgør også trådløse forbindelser til andre AP'er. Hvis linket til netværket fejler, kan AP omdirigere trafik til en anden AP. Computere kan bruge flere AP'er, så hvis den nærmeste AP mislykkedes, kan computeren skifte til en anden AP inden for rækkevidde.

Fordele ved Mesh Networks

En fejl i en knude eller et netværk af netværk vil medføre minimal forstyrrelse af netværket. I modsætning hertil vil en enkelt fejl i et trænetværk segmentere netværket i to dele, der ikke kan kommunikere. Mesh netværk undgå problemet med et enkelt punkt af fejl. Det er også muligt for netværksnetværk at ændre datastrøm for at undgå overbelastning på nogle noder eller links. Mesh-netværk kan være selvhelbredende netværk.

Ulemper ved Mesh Netværk

I et maskinetværk skal nodene evaluere den bedste vej til en bestemt pakke. Noder bytter stioplysninger med andre knudepunkter. Et maskinetværk har lidt mere overhead end et nav-og-talet netværk. Pakker, der krydser et maskinetværk, kan gøre flere humle, inden de når deres destination. Dette betyder, at der er yderligere forsinkelser ved hjælp af et maskenetværk. Disse ulemper betragtes sædvanligvis som acceptable for fordel ved modstandsdygtighed i netværket. Mesh-netværk er et sæt punkt-til-punkt-forbindelser mellem netværksknuder. Et maskinetværk er adskilt fra andre typer netværk, fordi det giver flere mulige stier mellem endepunkter. Dette står i modsætning til et trænetværk, hvor der kun er en mulig vej mellem par af endepunkter. Et maskenetværk er en fuld maske, hvis hver knude forbinder til hver anden knude. De fleste mesh-netværk er delvis mesh netværk, hvilket betyder nogle noder relæ pakker på vegne af andre knuder.