Problemer med DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Digital Subscriber Line (DSL) giver hjemme- og kontorbrugere adgang til bredbåndsinternet via en telefonforbindelse. DSL bruger et modem og en Ethernet-kabel, som forbinder til en brugers computer RJ-45-stik. Forbindelseshastighederne er betydeligt hurtigere end et analogt modem. Implementeringen af ​​nyere teknologi frembyder nogle problemer, der er vanskeligere at løse, men mange DSL problemer kan løses uden hjælp fra en tekniker.

Tilslutningsledninger

En almindelig telefonledning bruges til at forbinde DSL-modemet til stikkontakten. Hvis den forkerte forbindelse er lavet, forbinder computeren ikke Internetudbyder (ISP). Den anden ledning, der bruges, er et Ethernet-kabel, som forbinder DSL-modemet og brugerens computer. Dette er et typisk netværkskabel, der forbinder til en router eller hub. Kablet bruges til at forbinde en computer til DSL-tjenesten. Hvis enten ledningen eller kablet er forkert, eller er beskadiget, fejler DSL-forbindelsen. Når der er problemer med forbindelsen, skal du udskifte ledningen og kablet for at sikre, at de ikke er beskadigede og kilden til problemet.

Afstand

DSL-forbindelser afhænger af brugerens afstand fra internetudbyderens centrale kontor . DSL-forbindelsen bør ikke være længere end tre miles fra centralkontoret, men nogle internetudbydere bruger repeaters, som styrker signalet ud over denne afstand. Hvis brugerens hjem eller kontor er længere end afstandsgrænsen, forekommer signalforringelse. Signalet kan være svagt, så forbindelsen er langsommere end forventet. Alvorlig signalforringelse medfører tab af pakker, så brugeren kan opleve tilfældige internetafbrydelser, mens han er online. Dette DSL-problem har ikke en simpel opløsning, og det kræver assistance fra internetudbyderen.

Enhedsfejl

Effektiviteten af ​​en DSL-forbindelse afhænger af brugerens computerhardware. Ethernet-kablet forbinder til computerens netværkskort. Hvis netværkskortet fejler, kan DSL-forbindelsen afbryde eller blive upålidelig. Fejlfinding af dette problem ved at forbinde DSL-modemet til en anden maskine på netværket eller bytte netværkskortet med en ny DSL-internetudbydere giver modemet, så de vil erstatte et brudt modem. Udskiftning af et DSL-modem kan komme til en pris afhængigt af modemets garanti fra producenten.