Sådan overvåger du dit netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Spiceworks er en intuitiv software, som brugerne af indgangsniveau kan oprette på små netværk, samtidig med at de er stærke nok til at håndtere mellemstore netværksopsætninger. Spiceworks giver dig mulighed for at overvåge diskplads på netværkscomputere, se Windows-advarsler på computere i dit netværk og overvåge mængden af ​​båndbredde (internethastighed), der er tilgængelig på dit netværk. Spiceworks omfatter netværksfejlfinding og strømstyringsværktøjer, så du ikke kun kan overvåge dit netværk, men optimere det også.

Digital Matrixs AirSnare-hjælpeprogram overvåger dit trådløse netværk til uautoriserede computere. AirSnare giver dig mulighed for at oprette en liste over MAC (Media Access Control) -adressen for netværkskortene i dit trådløse netværk og vil varsle dig, når en uautoriseret adresse forbinder til dit netværk. AirSnares sporingsfunktion giver dig mulighed for at registrere aktiviteten hos en uautoriseret bruger og IP (Internet Protocol) -adresserne på de websites, som indbyderen besøger.

3.

Fing er et andet netværk overvågning software. Fing s 'Network Discovery' -funktionen lader dig kortlægge netværksenhederne på dit netværk, mens funktionen 'Service Discovery' lader dig finde ud af, hvilken type TCP (Transmission Control Protocol) -tjenester der bruges af en komponent at overføre data til andre netværksenheder. Fing har også et 'ping' -værktøj til at forespørge en netværkskomponent og måle enhedens responstid.

Uanset om du vil optimere dit netværk eller holde dig ajour med eventuelle forsøg, som uautoriserede brugere får adgang til dit netværk, er der masser af netværksstrømtilbehør til rådighed, der kan hjælpe dig med at overvåge dit netværk i realtid. Og nogle af de bedste netværk overvågningsværktøjer er gratis. Find ud af detaljer om alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide om dine netværksindstillinger og mere ved hjælp af gratis software.