Computer Networking Protocols

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværksprotokoller eksisterer for at lette kommunikationen mellem to computere via netværksforbindelser. Protokollerne opretter et standardformat til transmission af oplysninger, og på grund af disse computere kan dele filer, websider og e-mails via internettet. Forskellige teknologier bruger forskellige netværksprotokoller afhængigt af forbindelsens kontekst, f.eks. Den ønskede type forbindelse eller mængden af ​​brugere, som et bestemt sæt data vil tjene.

TCP / IP

Transmissionskontrolprotokol / Internetprotokol eller TCP / IP står som den mest almindeligt anvendte netværksprotokol, der tjener som rygraden for internetkommunikation. TCP / IP-protokollen består faktisk af mange protokoller, der arbejder i tandem, kendt som en protokol 'suite' eller 'stack'. De primære protokoller i TCP / IP er TCP-protokollen, som styrer dataoverførsel og fejlkontrol og IP-protokollen, der kommunikerer med routere for at identificere IP-adresser og styre transmissioner til deres destination.

HTTP

Hyperteksten overførselsprotokol eller HTTP-protokol, henter og præsenterer websider på internettet. En HTTP-klient, som en bruger på en computer, der kører en webbrowser, initierer en HTTP-anmodning fra en server ved at navigere til en webside på den server. Dette etablerer en TCP-forbindelse mellem klienten og serveren og begynder at overføre data, såsom tekst og video, som klientens webbrowser vil modtage og vise.

FTP

Filoverførselsprotokol eller FTP, fungerer som en forbindelse mellem to individuelle computere og letter overførslen af ​​filer via netværket. En klient, der kører FTP-software, forbinder til en anden computer, der kører FTP-software. Når den er tilsluttet, kan klienten nu udføre visse opgaver på den eksterne computer, såsom upload og downloading af filer, oprettelse af nye filer og flytning eller omdøbning af eksisterende filer.

Telnet og SSH

Teletypenettet eller Telnet-protokollen gør det muligt for en klientcomputer at etablere en forbindelse til en servercomputer, ligesom FTP. I modsætning til FTP tillader Telnet klienten at udføre kommandoer på servercomputeren. Som en ulempe er Telnet ikke sikker over et netværk. En alternativ, sikker shell eller SSH eksisterer med den tilsvarende funktionalitet, men med indbygget sikkerhedsforanstaltning s som autentificering og kryptering.