Hvad er Cisco SMARTnet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Valg af Cisco SMARTnet

Som et virksomheds computernetværk vokser, øges konsekvenserne af et produktionsforbrug dramatisk. IT-grupper er under store mængder af pres for at løse et problem så hurtigt som muligt, før det begynder at koste selskabets tid og penge. Cisco SMARTnet hjælper med hurtigt at diagnosticere problemet ved hjælp af Cisco's tekniske assistance, online videnbase, softwareopgraderinger eller udskiftningsmuligheder.

Cisco TAC

Brug af Cisco SMARTnet tillader brugen af ​​dets tekniske adgangscenter (TAC) Cisco TAC benytter et avanceret system, der retter dit problem til det rette ekspertgruppe. Det er tilgængeligt 24 timer i døgnet, 365 dage om året med tilgængelighed på flere sprog. Cisco TAC interagerer på en måde, der er bedst egnet til Problem: via e-mail, telefon eller endda praktisk taget via Cisco's WebEx.

Cisco Knowledge Base

Cisco's online support tilgængelig via SMARTnet tilbyder tekniske dokumenter, Cisco Support Wiki, online fejlfindingsværktøjer og d adgang til TAC-case databasen. De mange tekniske dokumenter indeholder konfigurationssedler og kommandoguide referencer. Cisco Support Wiki er vært for spørgsmål, forslag og løsninger på problemer. De online fejlfindingsværktøjer består af forskellige IP-regnemaskiner, interaktive supportværktøjer til download af software og trinvise interaktive fejlfindingsværktøjer, og TAC-databasen tilbyder løsninger på kendte problemer.

Cisco Software Upgrades

Cisco SMARTnet gør det muligt online adgang til de nyeste softwareopdateringer til netværksoperativsystemet. I stedet for at købe operativsystemopdateringer individuelt, sparer en SMARTnet-kontrakt tid og penge ved at dække alle opdateringer, herunder enhver frigivelse inden for det licenserede funktionssæt af dit udstyr. Disse opgraderinger dækker de nyeste funktioner, herunder sikkerhed og netværkskapacitet.

Cisco-udskiftelige dele

Cisco SMARTnet leverer pålidelig og hurtig adgang til at erstatte kritiske dele af dit netværk. SMARTnet tilbyder flere niveauer af hardwareudskiftning, der spænder fra et to timers respons til premium support til næste forretningsdags service til den omkostningsbevidste. Dækning kan vælges pr. Enhed, og giver dermed justerbar dækning, når det er nødvendigt. Dele levering er aktiveret gennem en forsyningskæde med depoter over hele kloden, styret af et avanceret lager system. Cisco SMARTnet er en teknisk support-tjeneste, der giver IT-teknikere adgang til Cisco's ingeniører og deres betydelige ressourcer. Cisco SMARTnet leverer et teknisk adgangscenter (TAC), bemandet af certificerede Cisco-fagfolk med erfaring i at diagnosticere et problem. SMARTnet giver også it teknikere adgang til online fejlfinding værktøjer, hardware udskiftning muligheder og online adgang til operativsystem opdateringer.