Hvad er fordelene ved Voice over IP i en virksomhed?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Sammen med de konstante forbedringer og udviklinger i teknologi i dag kommer Voice over Internet Protocol, som har fået bred accept fra virksomhederne i at forbedre deres drift. VoIP-teknologi gør det muligt for en person at foretage og modtage telefonopkald via en bredbåndsinternetforbindelse i stedet for over en traditionel telefonlinje. VoIP konverterer taledata til et digitalt signal og rejser over internettet og / eller over et privat IP-netværk. De digitale signaler konverteres til det relevante datasignal til en fastnet- eller mobiltelefonmodtager.

Omkostningsfordele

VoIP tilbyder mange fordele for enhver virksomhed, der anvender denne teknologi. VoIP-tjenester giver folk mulighed for at kommunikere gennem lokale eller internationale opkald foretaget via internettet, idet man undtager folk fra at betale de dyre lokale opkald og fjernafgifter. VoIP-teknologi hjælper virksomheder med at reducere rejsekostnader ved brug af online-konferencer og videoopkald. Folk er i stand til at kommunikere og holde forretningsmøder uden at skulle rejse fra sted til sted. VoIP er ikke reguleret af FCC og er ikke underlagt samme skat standard telefon virksomheder betaler. VoIP-udbydere behøver ikke at betale sammenkoblingsgebyrer til et andet virksomheds netværk. Af disse årsager tilbyder VoIP-udbydere rimelige priser for brugen af ​​denne teknologi.

Forbedret kommunikation med medarbejdere og kunder

Med tjenesterne VoIP-teknologien giver virksomhederne mulighed for at kommunikere bedre med deres kunder og kunder. At være i kontakt med medarbejderne og kunderne er afgørende for en forretningsdrift, og via VoIP er det lettere at kommunikere. VoIP gør det muligt at foretage et opkald op til fire personer på samme tid, udveksling af data eller filer, mens de kommunikerer og endda viderestiller telefonopkaldet til et hvilket som helst sted. Udover dette tillader VoIP data og taleintegration, hvor talebeskeder er rettet til en e-mail-konto, som en person kan få adgang til når som helst og hvor som helst, hvor internetforbindelse er tilgængelig. Desuden kan man også drage fordel af VoIP mobilitetsfunktionen. Man kan medbringe et VoIP-telefonnummer hvor som helst og kan stadig modtage telefonopkald fra værdsatte kunder eller medarbejdere, når de kalder ham eller hende via kontortelefonen. Denne funktion gør det muligt for virksomhederne at gå glip af enhver forretningsmulighed fra potentielle kunder.

Nyttige funktioner til virksomheden

VoIP har også hjulpet mange forretningssteder i deres forretninger gennem nogle af VoIP-funktionerne, som ikke pådrager sig andre gebyrer. Sådanne funktioner omfatter voicemail, opkalds-id, opkaldskonference, viderestilling af opkald, ubegrænset langdistanceopkald og adgangskode sikkerhed. Disse funktioner giver virksomhederne mulighed for at forbedre medarbejder produktivitet og team samarbejde, samtidig med at forsinkede svar til kunder og kunder undgås. give dem bedre servicekvalitet og opnå fremskridt i forretningsaktiviteterne.