Sådan blokerer du websteder i ISA Server 2004

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Administrative værktøjer' og 'Internet Security and Acceleration Server' for at åbne din konsol.

2.

Klik på ISA-serveren i venstre side af vinduet. Højreklik på 'Import Domain Name Sets' i listen over muligheder. En guide åbnes for at du kan importere din liste over blokerede websteder.

3.

Vælg din XML-fil på serverens harddisk. Du kan også importere en liste over blokerede websites fra et netværksdrev. Filen importeres, og guiden beder dig om nogle få valgmuligheder.

4.

Indtast et navn på reglen og klik på 'Næste'. I det næste vindue skal du vælge 'Afvis' og klikke på 'Næste'. Vælg 'HTTP' og klik på 'Næste'.

5.

Vælg den brugergruppe, der er blokeret fra at se hjemmesiderne. Du kan vælge 'Alle brugere' eller vælge en liste over brugere og grupper. Klik på 'Næste' og 'Afslut' på det endelige opsummeringsskærmbillede. Din liste over websteder er nu blokeret fra brugeradgang.

Internet Security and Acceleration (ISA) server giver udviklere flere webvedligeholdelses- og sikkerhedsindstillinger, herunder at tillade dig at importere XML-filer, der blokerer en liste over websteder, der er bestemt som upassende for virksomheder. XML-filen importeres, og den træder i kraft straks. Du kan redigere denne XML-fil for at blokere flere websteder. Når et websted er blokeret på netværket ved hjælp af ISA-serveren, returneres en fejl i brugerens browser, der fortæller brugeren, at hjemmesiden ikke er tilgængelig.