Sådan finder du en DHCP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller dit netværksdiagram. Hvis du leder efter en legitim DHCP-server, skal den være angivet på enhver dokumentation eller diagram, der beskriver din organisations computernetværk. Hvis du leder efter en skurk DHCP-server, en anden end en autoriseret netværksingeniør har installeret, så skal du søge efter disse enheder.

2.

Søg efter trådløse adgangspunkter eller switche, der muligvis er installeret ved at gå rundt på det fysiske websted og se efter nogen af Disse enheder, der ikke hører hjemme i netværket. Trådløse adgangspunkter og nogle administrerede switche har ofte DCHP-software installeret i dem, og når de er tilsluttet et netværk, kan denne DHCP-server forstyrre, hvordan legitime installerede servere håndterer lejemål for computere og enheder på netværk.

Trådløse adgangspunkter kan ofte opdages ved at gå rundt på siden med en trådløs enhed og kigge efter eventuelle usædvanlige SSID'er, som den henter.

3.

Installer DHCPloc. Dette program er et kommandolinjeværktøj der aktivt søger efter eventuelle DHCP-servere, der findes på et netværk. Når den har fundet alle disse servere, bliver du advaret med et bip, hvis det afgør, at der er nogen uautoriserede DHCP-servere.

DHCPloc installeres ved hjælp af Windows installations-cd'en. Indsæt cd'en i cd-rom-drevet på din computer. Åbn denne computer, højreklik på cd'en og vælg Udforsk. Når cd'en udvides, skal du navigere til Support / Tools. I mappen Værktøjer skal du klikke på Setup.exe og følge instruktionerne for at installere disse værktøjer, der indeholder DHCPloc.

4.

Kør DCHPloc. Den nemmeste måde at køre dette på er at klikke på knappen Start og derefter klikke på Kør. Skriv dchploc.exe i feltet Åbn. Dette åbner kommandolinjegrænsefladen for at køre programmet. Da det er et kommandolinjeprogram, skal du skrive dchploc ved kommandoprompten og trykke Enter-tasten for at starte den. Der er yderligere parametre, der kan bruges med kommandoen dhcploc til at tilpasse din søgning og resultater. Du kan finde disse på Microsofts TechNet.

Tips og advarsler

  • Rogue DHCP-servere kan medføre problemer for dine netværksbrugere, men de kan også påvirke netværkets sikkerhed.
  • Overvej at medtage noget om at installere uhyggelige enheder på dit netværk i din organisations godkendelsespolitik.
  • For netværksingeniører er Dynamic Host Configuration Protocol (DCHP) et vigtigt værktøj, der hjælper dem til at forbinde computere til anetwork, især i en alder hvor mobile enheder er så almindelige.

    DHCP virker, når en server kaldes DHCP-server, giver nye enheder med en netværks-IP-adresse i en bestemt tidsperiode. Denne periode kaldes en lejekontrakt, og enhver enhed, der opnår en lejekontrakt fra DHCP-serveren, får en IP-adresse, undernetmaske, gateway-IP-adresse og WINS- og / eller DNS-serveradresser. Når alle disse er opnået, har computeren eller enheden adgang til netværksressourcer.