Sådan kontrollerer du andre personers historie på computeren

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Scour offentlige poster. Brug Abika (Abika.com) eller Public Records Search Online (Publicrecordssearchonline.org) for at søge en persons historie. Registrér dig på webstedet for at få fuld adgang (nogle gebyrer). Tap på ægteskabsoptegnelser, skilsmisseoptegnelser, tidligere kamerater og ægtefæller online. Selvfølgelig vil søgningen kun give oplysninger om, at en person har indgået en computer eller hvad der er logget ind af politiet, domstole og andre offentlige enheder.

2.

Log ind eller registrer dig for en Facebook-konto. I søgefanen skal du indtaste navnet på en person, hvis historie du vil søge. Nogle Facebook-brugere tillader nogen at se deres profil, væggen (offentlige beskeder) og sende in-mail. brugerne kræver, at en person 'ven' dem, inden de deler offentlig information.

Indsend en venneanmodning til den enkelte, hvis deres side ikke er offentlig. Hvis de accepterer din anmodning, skal du tjekke deres offentlige profil for at se tidligere job, partnere, meddelelser og andre oplysninger. Personen har indsendt disse oplysninger for at dele med vilje , så du er fri til at søge i deres historie, og hvis du er interesseret i at deltage i samfundet, skal du forsyne din egen.

3.

Besøg et professionelt netværk. Log ind eller registrer dig for LinkedIn (Linkedin.com), Ecademy (Ecademy.com) eller et lignende forretningsområde. Indtast en persons navn på søgefanen. Eller søg efter et job, en firmanavn eller en gruppe. Nogle netværkssites gør det muligt for enhver bruger at få adgang til et medlems fulde profil, herunder tidligere og nuværende genoptagelser, anbefalinger fra arbejdsgivere og kollegaer. , og personlige oplysninger. Andre websteder kræver, at du føjer kontakten til dit netværk. Send en in-mail-besked eller anmode om en forbindelse for at se personens historiske og aktuelle data.

4.

Registrer på et forfædres websted. Hvis du søger forskning længerevarende historie end nogens sidste CV eller socialmediepost, se et forfædres websted. Ancestry.com, FamilySearch.org eller GeneaBios.com tilbyder alle omfattende forældresøgninger. GeneaBios indeholder brugergenererede biografier af gamle venner, bekendte og storied slægtninge. Brug webstedets søgeværktøjer til at skure internettet til et individ eller stamtræ. Mine personlige data der og, hvis du er tilbøjelig til at starte et eget træ.

Socialmedier og netværkssider gør det hurtigere og lettere at søge en persons historie på computeren. Disse websteder gemmer personens personoplysninger i profiler, CV'er og digital korrespondance i indlæg og meddelelser. Offentlige søgeoptegnelser online giver en bruger mulighed for at kontrollere kriminelle baggrunde, politidokumenter, tidligere ægteskaber og andre detaljer gratis eller et mindre gebyr. Søgning og adgang til en persons baggrund i USA er lovlig, hvis du følger de love, der er fastsat af Federal Trade Commission's Safe Web Act (2006). Se Ressourcer for links til FTC-webstedet og ændringer af Safe Web Act vedrørende privatlivslovgivning og online sikkerhed.