Sådan kontrolleres tilgængeligheden af ​​Direct TV High Speed ​​Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontakt DirecTV. Nye kunder, ring 866-319-9838. Eksisterende kunder, ring 800-531-5000.

2.

Spørg kundesupportens repræsentant om tilgængeligheden af ​​højhastigheds-DSL eller satellitinternet.

3.

Giv repræsentanten din adresse eller dit kontonummer.

4.

Vent til repræsentanten for at kontrollere din adresse. Hvis tjenesten er tilgængelig, giver repræsentanten dig besked og giver dig oplysninger om prisfastsættelse og installation.

Tips og advarsler

  • DirecTV har følgende DSL partnere: AT u0026 T, Qwest, Verizon, CenturyLink, Cincinnati Bell, Windstream og TDS Telecom. DirecTVs satellitpartner er WildBlue.
  • DirecTV tilbyder ikke højhastighedstjeneste. Du skal bruge en af ​​DirecTVs partnere for at modtage rabatter. Yderligere udstyr er nødvendigt for at modtage højhastigheds-internet.
  • DirecTV tilbyder mere end blot satellit programmering. Det samarbejder også med DSL- og satellit-internetfirmaer for at tilbyde specialpriser på højhastigheds-internet. Enhver DirecTV-kunde kan kontrollere tilgængeligheden af ​​højhastigheds-internet, der tilbydes via en af ​​DirecTVs partnere. Højhastighedsinternet er tilgængeligt for næsten alle kunder via DSL eller, for flere landdistrikter, satellit. Tilføj højhastigheds internet til din DirecTV pakke for at kunne udnytte alle DirecTV fuldt ud har at tilbyde.