Sådan oprettes en computer Business Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvad du vil bruge din server til. Forskellige opgaver kræver forskellige specifikationer. For eksempel behøver en server, der bruges til at køre Microsoft Active Directory, ikke være så robust som en server, der bruges til at streame lyd og video på tværs af netværket. Ligeledes må en filserver muligvis have stor lagringsplads, mens en applikationsserver skal have mere RAM og processorkraft.

Når du har besluttet, hvilken opgave eller opgaver din server skal udføre, kan du købe en server, som opfylder de anbefalede krav.

2.

Installer serverens operativsystemsoftware. De mest almindelige server operativsystemer er Windows Server, UNIX, GNU / Linux og Solaris. Hvis du vælger UNIX eller GNU / Linux, skal du også bestemme hvilken distribution af softwaren du er vil også bruge. Windows Server har også mange forskellige tilbud, der er skræddersyet til at passe til små mellemstore virksomheder, datacentre, webservere og store virksomheder.

Hvert operativsystem har sin egen procedure til at installere softwaren . Hvis du har brug for en installationsguiden til at guide dig gennem installationsprocessen, anbefales det at bruge et operativsystem som Windows Server eller en af ​​de mere brugervenlige GNU / Linux-distributioner som Ubuntu eller Red Hat.

3.

Konfigurer din server for sit ansvar. Det næste trin i opsætningen af ​​din server w Det skal være at konfigurere det til den opgave, den skal udføre. Windows Server har en simpel guiden, som giver dig mulighed for at vælge hvilken opgave din server vil påtage sig, og derefter går du igennem konfigurationsprocessen og spørger en minimal mængde spørgsmål for at tilpasse serveren til din organisation.

Hvis du bruger et af de andre operativsystemer, skal du muligvis downloade specifik software til at klare de opgaver, som serveren skal udføre.

4.

Slut din server til netværket. Tilslut Ethernet-kablerne til serverens netværkskort (NIC). De fleste servere har flere NIC'er til redundans, så sørg for at de er alle tilsluttet. Den anden ende skal forbindes til din netværksafbryder. Andre computere, både arbejdsstationer og andre servere, skal også sluttes til din switch eller switches. Dette gør det muligt for alle computere på netværket at kommunikere med hinanden.

Tips og advarsler

  • Sørg for at sikre din server ved at sikre, at operativsystemopdateringerne køres umiddelbart efter installationen af ​​softwaren.
  • Dårligt konfigurerede servere kan være en vigtig sikkerhedsrisiko og kan udsætte organisationens data til angriberne. < / li> Virksomheder er afhængige af computere til næsten alt i dag. For at maksimere deres investering i teknologi, selv små virksomheder er afhængige af en eller flere servere i deres netværk. Større virksomheder har ofte flere servere til at håndtere forskellige opgaver som f.eks. Autentificering, arkivering af filer, databaseopbevaring, hjemmesider mv.

    For mange år siden var det en ekstremt kompliceret opgave at oprette en server til din virksomhed. Men med at teknologien bliver mere brugervenlig gennem årene, er det ikke helt sikkert at oprette en server.