Ulemperne ved Computer Conferencing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Grupper kan holde konferencer om tekst, lyd, video eller en kombination af de tre via deres computere. Uanset medium har virtuelle konferencer forandret den måde, vi kommunikerer. De forbinder ikke kun mennesker adskilt af afstand og tid, men også fremme samarbejde og engagement. Derudover forenkler moderne software processen med at oprette computerkonferencer. Med disse fordele kommer der dog en række ulemper.

Manglende intimitet

Computerkonferencer har ikke den samme intimitet som et ansigt til ansigt-udveksling. Dette gælder især hvis kommunikationsmediet er tekst. Stigningen af ​​videokonferencer har lettet dette problem lidt, men at se og høre nogen via en computer mangler stadig den dynamiske karakter af personlig interaktion.

Planlægningsproblemer

Kalder en traditionel konference på arbejde, når alle deltagere er på stedet det er nemt. Men at planlægge en computer konference er meget vanskeligere, hvis deltagerne er i forskellige tidszoner. Du skal også stole på den enkelte at komme på computeren og deltage på det rigtige tidspunkt. At minde folk om forpligtelser og datoer er simpelt personligt, men langdistancekommunikation er ikke altid så klart.

Computerkompetence påkrævet

Enhver kan sidde i et konferencelokale og tale, men ikke alle er computerkundige. Du skal sørge for, at alle deltagere er behagelige ved at bruge konferencesoftware og det nødvendige udstyr.

Computer- og netværksproblemer

Computer konference deltagere kan opleve dårlig ydeevne på ældre computere eller langsomme netværk. Nogle kommunikationsmedier, især video, er båndbredde hogs og kan også bremse andre brugere på samme netværk. Det er nemt at flytte en traditionel konference til et andet rum, hvis noget går galt. Men i tilfælde af netværks- eller computer hardwarefejl kan konferencen ikke fortsætte.