Hvad er nødvendigt for at oprette en Wi-Fi internetforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Wi-Fi-netværk tillader brugere at oprette forbindelse til internettet under rejsen. Wi-Fi-netværk er også tilgængelige i hjemmet, så brugerne kan flytte en bærbar computer eller et skrivebord rundt om i huset uden at bekymre sig om en hardwired-forbindelse. For at aktivere trådløs kommunikation i hjemmet eller kontoret er en trådløs router påkrævet. Trådløse routere er overkommelige enheder tilgængelige på computer butikker. Fælles routerproducenter omfatter Linksys, Netgear og D-Link.

Udstyr

Hvis den trådløse router er installeret, er den eneste anden hardware, der kræves, en trådløs adapter. Mange bærbare computere har interne trådløse netværkskort, der er forudinstalleret med systemet, når det er købt. Desktop-computere kan have brug for en add-on-komponent. Netværkskort til Wi-Fi-netværk sælges som interne kort, der forbinder direkte til computerens bundkort , eller USB-enheder er tilgængelige. USB-enheder snap i en port, og maskinen er klar til en forbindelse.

Drivers

Hvert netværkskort, der kræves til en Wi-Fi-forbindelse, kræver softwaredrivere. Drivere tillader det trådløse netværkskort at kommunikere med operativsystemet. Drivere er inkluderet i køb af kortet. Sørg for at kortet er kompatibelt med computerens operativsystem. De fleste hardwareproducenter leverer enhedsdrivere til Linux-, Apple- og Windows-operativsystemer.

Identifikation

Med det installerede kort registrerer netværkskortet Wi-Fi netværk. Brugere kan gennemse tilgængelige netværk fra netværkskortets grænseflade. Nogle Wi-Fi-netværk er passwordbeskyttet, så brugerne har brug for adgangskoden, før de kan bruge netværket. Dette beskytter også netværket mod uautoriseret adgang. et navn, så de kan identificeres i den tilgængelige netværksscanning.

Overvejelser

Ved tilslutning til offentligt tilgængelige netværk skal brugere altid oprette forbindelse til krypterede websteder, når de arbejder med personlige oplysninger som bank. 's anbefaler også, at hjemme Wi-Fi-netværk har en adgangskodebeskyttet routerforbindelse. Dette sikrer, at kun boligejer kan oprette forbindelse til det private netværk. Wi-Fi-netværk findes i kaffebarer og boghandlere. Mange hoteller og restauranter tilbyder endda Wi-Fi-forbindelser. Før computeren kan oprette forbindelse til et Wi-Fi-område, har den brug for en adapter og et operativsystem, der understøtter trådløst netværk. Mange bærbare computere har allerede installeret trådløse adaptere, men udstyret er et tilføjelsesprogram til stationære computere.