Sådan ændres din WiFi adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et internetbrowservindue på dit computersystem. For at få adgang til standardindstillingerne skal du indtaste den trådløse routers standard IP-adresse i adressefeltet på din internetbrowser og trykke på enter. Du skal henvise til dokumentationen til den trådløse router eller navigere til producentens websted for korrekte IP-adresse.

2. Indtast standard brugernavn og adgangskode i sikkerhedsdialogboksen, der vises, og tryk derefter på Enter på tastaturet. Da forskellige routerproducenter bruger forskellige standardbrugere navne og adgangskoder, henvises til din router's dokumentations- eller supportwebside for de korrekte oplysninger.

3.

Naviger gennem administratoradministrationssiderne for at finde den trådløse routerens administrator adgangskodeindstillinger. Skift standard brugernavn og adgangskode til et unikt sæt, så mulig uautoriseret adgang til dine routerindstillinger ikke finder sted. Sørg for at trykke på 'Gem indstillinger' for at afslutte ændringen.

4.

Konfigurer dine trådløse sikkerhedsindstillinger ved at navigere til den korrekte administration på indstillingssiden. Som standard leveres trådløse routere ikke med en adgangskode til adgang til forbindelse. Vælg det relevante trådløse sikkerhedsniveau, du har brug for, og indtast et unikt brugernavn og kodeord. Gem disse nye indstillinger og log ud af routerns administrationsopsætning.

5.

Skriv ned brugernavne og adgangskoder til både netværksadgang og administrationens opsætningsside. Brugernavne og adgangskoder på et sikkert sted.

Tips og advarsler

  • Hvis du er ved at miste dit brugernavn og adgangskode, der er nødvendigt for at få adgang til administratorens administrationsindstillinger , skal du nulstille routeren til standardfabrikantens indstillinger ved at bruge en papirclips eller en nål for at trykke på nulstillingsknappen på bagsiden eller bunden af ​​routeren. Du skal gå tilbage og ændre sikkerhedsindstillingerne samt standard brugernavne / adgangskoder igen, da tilbagestilling af enheden vil slette de gamle indstillinger. (Ref # 1)
  • Trådløs netværksadgang derhjemme er blevet stadig mere populært blandt brugerne, og der kræves en trådløs router, når du forbinder flere computere, spil systemer, printere og andre elektroniske produkter, der bruger trådløs teknologi. Det største problem ved brug af en trådløs router for første gang er, at producenten opsætter produktet med et standard brugernavn og adgangskode. Det er op til brugeren at oprette et unikt brugernavn og adgangskode for adgang til netværksforbindelsen og routerns administratorindstillinger for at modvirke uautoriserede brugere.