Sådan installeres en FTP-server på en Apache Web Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og pak zip-filerne til en mappe på din computer (se ressource). Dobbeltklik på den eksekverbare fil 'ftpd.bat' for at hente de nødvendige filer til Apache-mappen.

2.

Højreklik på filen 'ftpd-typical.xml' og vælg 'Åbn med.' Vælg 'Notepad' fra listen over applikationer. Du kan også åbne XML-filen i ethvert tekstredigeringsprogram på din maskine.

3.

Konfigurer de vigtigste serverindstillinger i filen. I feltet 'Server' skal du vælge et navn til serveren. Dette er det navn brugerne ser på netværket for at dele filer. Indstil det maksimale antal brugere, der kan oprette forbindelse til maskinen i posten 'Max-logins'. Standardværdien er '500'.

4.

Indtast 'true' i 'anon-enabled' -værdien. Dette gør det muligt for nogen at downloade og uploade filer. Hvis dette er en internetfTP-server, skal du forlade værdien som 'false'. Indtast antallet af maksimale loginfejl i værdien mærket 'max login-fejl'. Dette logger mængden af ​​loginforsøg, før brugeren slukkes for serveren.

5.

Gem filen og genstart din Apache-server. Næste gang serveren starter, kan dine brugere få adgang til FTP-serveren og dele filer.

File Transfer Protocol (FTP) giver brugere en fildelingsbutik, hvor de kan uploade og downloade filer til deres computer. Apache er et website vært program, men en FTP add-on er tilgængelig for serveren. FTP-softwaren er en hurtig installationsproces, og en af ​​Apache-konfigurationsfilerne kræver, at dens indstillinger ændres. Apache kan installeres på en Linux- eller Windows-maskine, og det er en gratis software til vært på servercomputeren.