Fysiske Sikkerhedsprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Når det kommer til computernetværk, kan sikkerhed være et stort problem. Sikkerhed sikrer dine personlige oplysninger sikkert, udover at beskytte din båndbredde, så folk, der ikke har tilladelse til at bruge den, ikke kan downloade på dit dime. Det første sikkerhedsniveau, som en netværksadministrator skal bekymre sig om, er fysisk sikkerhed, fordi det ofte er det fysiske lag, der mest overses.

Placering

Hoveddelen af ​​et computernetværks fysiske sikkerhed er hvor netværkets udstyr er placeret. Uanset om du bruger en hub eller en router, er det meningen, at et sted vil der være et hovedforbindelsessted for dit netværk - et nervecenter. Det nervecenter bør holdes sikret på et sted, som ikke alle kan bare gå ind i. Et låst rum er et godt sted, hvor kun netværksadministratoren og autoriserede personer har nøgler til værelset. Dette stopper enhver uautoriseret person fra at få adgang til netværkets kontrolcenter uden at bryde gennem den fysiske sikkerhed eller have den nødvendige nøgle for at omgå den.

Udstyr

En anden sikkerhedsprotokol, der skal overvåges nøje, er netværkets udstyr. Computernetværk består af mange forskellige dele af computerudstyr, som alle sammenkobles, så de kan kommunikere med hinanden. Traditionelt har dette involveret kabler og ledninger, der holder udstyret sammen. Som sådan er det vigtigt, at ledningerne binder sammen og holdes forsigtigt ud af vejen, så de ikke skaber en truende fare. Det er også vigtigt, at udstyret er på en stabil, flad overflade, der er så tæt på jorden som muligt. At holde udstyr rent faktisk på gulvet eller i et computerskab kan hjælpe med at opretholde ordren og forhindre utilsigtet skade.

Terminaler

Et andet område af computernetværkets sikkerhedsprotokoller vedrører computerterminaler. Terminalerne er de computere, der er tilsluttet et netværk, og som rejser gennem netværket for at bruge printere eller kontakte internettet. Disse terminaler skal også beskyttes og ikke være åbne for nogen, der ikke har adgang til dem. Terminalerne skal, når det er muligt, holdes bag låste døre, hvor kun autoriserede medarbejdere har nøgler. Derudover skal computerterminaler beskyttes med adgangskode, så kun autoriserede brugere kan få adgang til deres bestemte terminal.