Sådan testes en DNS-server opsætning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen. Klik på 'OK' for at åbne Windows-kommandoprompten.

2.

Indtast 'ping dns\_server' i kommandoprompten. Udskift 'dns\_server' med navnet på din DNS-server. Dette indikerer først, at DNS-serveren er online og kommunikerer med netværket.

3.

Indtast 'ping computer\_name' i kommandoprompten. 'Computer\_name' kan være et hvilket som helst domæne på internettet eller endda en computer på dit lokale netværk. Hvis ping-kommandoen er vellykket, fungerer DNS-serveren korrekt.

Tips og advarsler

  • En mislykket ping af en maskine returnerer 'Request Timed Out. ' En succesfuld ping returnerer svaret og den tid det tog for at modtage et svar i millisekunder.
  • Domænenavneservere (DNS) oversætter venlige, fuldt kvalificerede domænenavne til IP-adresser. IP-adresser er numeriske adresser, der giver brugerne mulighed for at kommunikere på et netværk eller på internettet. Hvis din DNS-server er konfigureret korrekt, kan serveren indtaste et domænenavn og returnere en IP-adresse. Dette kan testes ved hjælp af 'ping' -værktøjet, der er tilgængeligt i Windows-kommandoprompten. Ping-kommandoen sender en lille datapakke til en computer, men den bruger først DNS-serveren til at hente IP-adressen.