De bedste praksis for computersikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computersikkerhed beskytter mod uautoriseret adgang, herunder hackere, der forsøger at trænge ind via computerforsvar via internettet. Nye vira og malware oprettes hver dag, men nogle grundlæggende sikkerhedsfunktioner holder maskiner sikkert fra datatyveri.

Antivirusprogramvare

Antivirusprogrammer beskytter mod ondsindet kodede programmer. Virus er ofte pakket med nogle programmer, der ser uskyldige ud, og kører i computerens baggrund. Antivirus software forhindrer den ondsindede kode fra at blive indlæst på computere; rene maskiner, der allerede har vira; og kør scanninger, der karantæne inficerede filer. Denne sikkerhedsforanstaltning beskytter brugerne mod tab af data og forhindrer adgangskode og identitetstyveri.

Firewall-software

Firewalls adskiller sig fra antivirusprogrammer, fordi de blot blokkerer indgående og udgående kommunikation med internettet og beskytter computere mod spyware. Firewall applikationer er nogle gange inkluderet i købte antivirusprogrammer eller installeret på routere købt til hjemme- og kontornetværk. Firewall-software advarer brugeren om, at et program forsøger at få adgang til internettet, hvilket hjælper med at identificere spywareprogrammer. Spyware uploader ofte adgangskoder og data til hackere, der bruger oplysningerne til at stjæle identiteter. Firewalls beskytter personlige og virksomhedsdata.

Adgangskoder

Når netværk bliver almindeligt for hjem og kontorer, er adgangskoder indstillinger for operativsystemer som Windows, Linux og Unix. Brugere opfordres til at anvende et stærkt kodeord for at logge ind på maskinen. Adgangskoden forhindrer uautoriseret adgang til harddiskfiler, enten personligt eller via det lokale netværk eller internettet. Adgangskoder skal indeholde bogstaver og tal og mindst ét ​​særligt tegn for mere sikkerhed. Netværksadministratorer kan oprette adgangskoderegler, så brugerne er nødt til at indtaste stærke adgangskoder.

Email

Phishing-e-mails forsøger at få adgang til maskiner og private oplysninger ved at masquerade som værende fra en officiel institution. Brugere bør aldrig udføre filer fra afsendere, der ikke anerkendes. Bankinstitutter beder aldrig om adgangskode online, så brugerne skal være forsigtige, når de modtager disse meddelelser. Undgå at klikke på links, der hævder at bringe læseren til et pengeinstitut. Skriv i stedet webadressen til en browser for at få adgang til webstedet. Denne sikkerhedsforanstaltning hjælper brugerne med at undgå tyveri. Nogle fælles virksomheder, der anvendes af phishing-e-mails, er eBay, PayPal, banker og iTunes.