Hvad er Wireless Application Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WAP's historie

I 1997 planlagde WAP Forum, som nu er medlem af Open Mobile Alliance (OMA), at omstrukturere og standardisere forskellige mobilteknologier. Den første version af WAP blev udgivet i 1998 og beskriver software til mobilt internet. I 2000 blev WAP Push tilføjet til funktionslisten tilladt WAP-adresser, der skal overføres på tværs af SMS- og GPRS-telefonnetværket. WAP 2.0, der blev udgivet i 2002, forbliver de facto-standarden for WAP-teknologi.

Teknisk WAP-protokol-svitsning

Der er seks dele, der kombinerer WAP-pakken: Wireless Application Environment (WAE) Protokollen (WSP), Wireless Transaction Protocol (WTP), Wireless Transport Layer Security (WTLS), Wireless Datagram Protocol (WDP) og det trådløse netværk.

WAPens succes

I Europa i slutningen af ​​1990'erne ' s, hvor WAP først blev introduceret, var mobilnetssignalerne meget langsomme, og så mange brugere benyttede sig ikke af teknologien. I midten af ​​2000 s oplevede WAP en genopblussen i Europa, især i Storbritannien. USA så også, at WAP lider som mobilleverandører, der også opkræves for WAP-tjenesten og dataoverførslen.

Manglen på WAP

WAP krævede et specialiseret programmeringssprog, WML, for at vise websider i modsætning til internettet HTML standard. Mange mobiltelefoner adskiller sig i deres håndtering af WAP, da der ikke var standardiserede krav eller funktioner til fabrikanter at implementere. Der var også mangel på støtte fra mange softwareudviklere i mange år.

Trådløs markupsprog (WML)

Websites designet til WAP-browsing er programmeret ved hjælp af WML (Wireless Markup Language). WML er baseret på og virker meget på samme måde som Hypertext Markup Language (HTML), selv om det optimerer ydeevnen for enheder med langsommere forbindelser og begrænsede skærmstørrelser. WML blev ikke implementeret i meget webudviklingssoftware indtil midten af ​​2000'erne. Den trådløse applikationsprotokol, der ofte forkortes til WAP, er det åbne internationale internationale kommunikationsmiljø for trådløse enheder. WAP fås typisk via mobiltelefoner eller internetforbundne Personal Digital Assistants (PDA'er). WAP-browsere læser trådløse markupsprog (WML) webdokumenter, der er specielt programmeret til brug sammen med mobile mobilenheder. WAP var et stort gennembrud inden for mobil datateknologi.