Sådan Setup Wake på LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klargør computeren, du vil 'vække' fjernt. Åbn 'Control Panel' og vælg 'Network Connections.' Højreklik på den primære forbindelse, du bruger til at oprette forbindelse til internettet, og vælg 'Egenskaber'. Et nyt vindue åbner op klik på 'Konfigurer'. Klik på fanen 'Avanceret' og fremhæv 'Wake Up Capabilities'. Indstil værdien til 'Magic Packet' og klik på 'OK'.

2.

Skriv ned MAC-adressen og IP adresse på den computer, du vil vågne op. Åbn menuen 'Start', fremhæv 'Programmer', fremhæv 'Tilbehør' og åbn 'Kommandoprompt' -programmet. Skriv 'ipconfig / all' i kommandoprompt vinduet. Find den samme netværksforbindelse, du konfigurerede før, og skriv ned oplysningerne i felterne Fysisk adresse og IP-adresse.

3.

Download og installer Wake-on-LAN-programmet (se Ressourcer) på fjerncomputeren. Kør programmet ved at vælge det fra undermenuen 'Programmer' i menuen Start. Indtast MAC-adressen og IP-adressen på den computer, du tidligere har konfigureret, til de respektive felter i vinduet Wake-on-LAN. Klik på knappen 'Wake Up PC' og vent på programmet for at fuldføre processen. Hvis du har konfigureret alt korrekt, vil programmet informere dig om, at mål-pc'en er tændt.

Wake-on-LAN er et netværksværktøj, der giver dig mulighed for at starte en drevet computer fra hvor som helst der er internetadgang. Før du bruger dette værktøj, skal du dog gøre nogle forberedelser på både målcomputeren (pc'en du planlægger at 'vågne op') og fjerncomputeren (den pc, du vil bruge til at vække målcomputeren op). Selvom det kan virke kompliceret, er det nemt at oprette Wake-on-LAN med de rigtige værktøjer og viden.