POP3-protokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Legacy

Den første version af POP blev udgivet i 1984 under navnet RFC 918. RFC 937, der blev udgivet i 1985, repræsenterede POP2-protokollen og tilføjede en funktion, der tillod læsning eller download af kun visse meddelelser i stedet for at bare downloade hele indbakken. POP3 kom ud i 1988 under kodebetegnelsen RFC 1081. Selvom mange revisioner fulgte, tilføjede de bare små tweaks, der klæbte til den oprindelige idé for at holde alt enkelt.

Brugervenlighed

POP3 blev designet med en hoved ting i tankerne: enkelhed. Det blev oprettet for at give hurtigere adgang til e-mails ved at tillade en bruger at autentificere fra en desktop-applikation med et id og en adgangskode og have indholdet af sin postkasse hentet til computeren, idet han kunne arbejde på e-mails selv når offline.

POP3-klienter

Da POP3 udviklede sig til at være en af ​​de mest anvendte protokoller, er den indarbejdet i de fleste frittstående e-mail-klienter. Microsoft Outlook og Mozilla Thunderbird er to af de mest populære e-mail-klienter, der understøtter POP3, og tilføjer flere valgmuligheder og forbedringer som e-mail sortering og videresendelse.

Fordele og ulemper

POP3 leveres med flere fordele; sandsynligvis det vigtigste er evnen til at downloade indholdet af postkassen og derefter arbejde med e-mails mens du er offline. På samme tid kan dette være en ulempe, da downloading af et stort antal e-mails kan tage lidt tid. Sikkerheden hos POP3 er også en fordel, da der ikke er nogen phishing-muligheder, når du bruger en selvstændig applikation. En ulempe kan komme ud i form af hukommelse eller CPU-brug, fordi en e-mail-applikation muligvis bruger mere hukommelse end en webbrowser.

Andre e-mail-protokoller

IMAP, kort for Internet Message Access Protocol, er en anden standardprotokol til e-mailadgang svarende til POP3. SMTP eller Simple Mail Transfer Protocol er også en standard, men adskiller sig fra de to andre, da den kan sende beskeder, men ikke modtage dem. HTTP-protokollen kan også betragtes som en standard for e-mails, da den bruges til at få adgang til webbaserede e-mail-konti. Udseendet af POP3-protokollen i 1988 ændrede den måde, hvorpå e-mails blev håndteret, og gjorde e-mails lettere tilgængelige for en bredere vifte af mennesker. En separat applikation som Microsoft Outlook kunne nu bruges i stedet for en webbrowser til at sende og modtage mails.